Yeni haftada hava nasıl olacak?

Yeni haftada hava nasıl olacak?
Hava sıcaklıklarının tatil sonrası yeni haftada nasıl olacağı merak ediliyor. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Yeni haftada Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde hava sıcaklıklarının 26 dereceyi aşması öngörülüyor. Güneşli havanın etkisini sürdüreceği belirtilirken, perşembe gününe kadar yağış beklenmiyor.

Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının artması ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda ise yer yer sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de güneşli havanın devam edeceği öğrenildi. İstanbul'da yağışın perşembe gününe kadar beklenmediği ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Ankara'da da az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak, sıcaklığın 27 ila 28 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. İzmir'de ise yağış beklentisi olmadığı, hava sıcaklığının 28 ila 29 derece civarında seyredeceği öngörülüyor.

Karadeniz bölgesinde de perşembeye kadar yağış beklenmediği ifade edildi. Ancak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel yağışların görülebileceği ve çığ tehlikesinin bulunduğu uyarısı yapıldı.

Yurt genelinde hava durumuyla ilgili yapılan bu tahminlerin dikkate alınarak gerekli önlemlerin alınması ve dışarıda uzun süre kalınacaksa güneş koruyucu önlemlerin alınması tavsiye ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar