Bakan uyardı: Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak

Bakan uyardı: Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yurt genelinde artması beklenen sıcaklıkların bazı illerde 30 derecenin üzerine çıkacağını bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna dikkat çekti. Rapora göre, ülke genelinde sıcaklıklarda artış bekleniyor.

Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, bugünden itibaren yurt genelinde sıcaklıklarda artış yaşanması bekleniyor. Mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor." ifadelerine yer verdi.

Özellikle bazı illerde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkabileceğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerini dikkate alarak hareket etmelerini isteyen Özhaseki, "Ayrıca doğal oksijen kaynağımız olan ormanlarımızda yangın riskine karşı dikkatli olmamız gerekiyor." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Trakya ile güneydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ozhaseki.jpg

Hava sıcaklıklarının ise kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bakan Özhaseki, halkın hava durumu ve güvenlik konularında dikkatli olması gerektiğini vurgularken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı illere özel hava durumu raporunu takip etmelerini önerdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar