Yargıtay’da düğüm çözülmüyor: Başkan 30. turda da seçilemedi

Yargıtay’da düğüm çözülmüyor: Başkan 30. turda da seçilemedi
Yılan hikayesine dönen Yargıtay Başkanlığı seçimlerin 30'uncu turunda da sonuç çıkmadı. Salt çoğunluğun bir türlü sağlanamaması nedeniyle seçim 6 Mayıs'a ertelendi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçimlerinde 30. tur oylamasında bir kez daha salt çoğunluk sağlanamadı. Seçimlerin 6 Mayıs'a ertelendiği duyuruldu.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın görev süresi, 24 Mart tarihi itibarıyla sona erdi. Yeni başkanın belirlenmesi için Yargıtay üyeleri 25 Mart Pazartesi sandık başına gitti. Ancak, seçimin ilk 29 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oy alamadığı için 30. tur oylamasına geçildi.

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMIYOR

30. tur oylamasında, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 145 oy alırken, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 102 oy aldı. Seçime katılım 319 olarak kaydedilirken, 15 boş oy kullanıldı ve 57 oy geçersiz sayıldı. Bu durumda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçimlerin devam edeceği kararlaştırıldı.

Seçimlerde, üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerektiği unutulmamalıdır. 6 Mayıs'ta yapılacak olan 31. tur oylamasıyla birlikte yeni Yargıtay Başkanının belirlenmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar