İYİ Parti yeni Genel Başkanı Dervişoğlu’ndan Bahçeli’nin ihanet iddialarına yanıt

İYİ Parti yeni Genel Başkanı Dervişoğlu’ndan Bahçeli’nin ihanet iddialarına yanıt
Meclis’te yapılan törenle mazbatasını alan İYİ Parti yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin ‘ihanet’ iddiaları hakkında konuştu.

Meral Akşener’in aday olmadığı İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu için mazbata töreni yapıldı. Mazbatasını alan Dervişoğlu, burada yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "ihanet" ithamı hakkında konuştu.

Dervişoğlu, MHP liderinin sözlerine ilişkin, şunları söyledi: “Ben onun partisinde 10 yılı aşkın il başkanlığı yaptım ayrıca hayatımın hiçbir döneminde de kendisine karşı böyle maksadı aşan ifadelerde bulunmadım. Bir de üzerimde hakkı ve emeği var, yani Türk siyasetinde şayet bugün buralardaysak bugüne kadar yapmış olduğumuz yolculukların, edindiğimiz tecrübelerin hayatımızda önemli bir yeri var ben onların hiçbirini yok sayamam. Bir kişi öyle dedi diye de bir büyük camianın gönlünü kıramam"

aa-20240430-34421217-34421213-iyi-parti-genel-baskani-musavat-dervisoglu.jpg

"MİLLETE HİZMET ETMEK İÇİN GELDİM"

Bahçeli'den tebrik beklemediğini ifade eden Dervişoğlu, "Karar tabii ki kendilerinindir. Ama bazı beyanları var, bilmenizi istiyorum. Ben kişilerle olan hukukumu onların beyanlarına bakarak oluşturmuyorum. Eğer ona bakarak hukuk oluşturursanız daha önceden kimlere neler söyledi ve bugün hangi çizgide ona bakmanız lazım. Ben polemik yapmak için gelmedim. Millete hizmet etmek için geldim. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

aa-20240430-34419919-34419911-turkiyes-nationalist-movement-party-group-meeting.jpg

NE OLMUŞTU?

Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, Müsavat Dervişoğlu'nu İYİ Parti genel başkanlığını kazanması nedeniyle neden tebrik etmediğini "Son günlerde bir siyasi partide olağanüstü kongreler yapılmış bir yönetim değişikli söz konusu olmuştur. İçişlerine karışma gibi bir hevesimiz yoktur. Bunu herkes iyi bilmelidir. MHP 'herkes tebrik etti siz niye tebrik etmediniz' suçlamasıyla karşı karşıya bırakılıyor. 104 tane siyasi parti var her kongreyi tebrik eden etmeyen olabilir. Neden tebrik etmediğimi gerekçesi ne olursa olsun söylüyorum: İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz" diyerek açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar