Numan Kurtulmuş yeni anayasa turuna çıktı: İlk durak CHP

Numan Kurtulmuş yeni anayasa turuna çıktı: İlk durak CHP
Yeni anayasa için partileri ziyaret etmeye hazırlanan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün CHP lideri Özgür Özel ile görüşecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere bugün itibariyle başladı. Kurtulmuş'un ilk durağı ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu.

Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Resepsiyonu'nda yaptığı açıklamada yeni anayasa konusunda TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerle görüşeceğini açıklamıştı.

Kurtulmuş, yeni anayasa ve içtüzük değişikliği konusunda ziyaretlerine bugün CHP Grubunu ziyaret ederek başladı.

aa-20240423-34352248-34352247-tbmm-genel-kurulu-23-nisan-ozel-oturumu.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kurtulmuş ile 11.30'da TBMM'deki makamında görüştü.

ÖZEL VE KURTULMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR

Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından Kurtulmuş ve Özel açıklama yaptı.

'BU MECLİS ANAYASA YAPMA GÜCÜNE SAHİPTİR'

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Bu Meclis'in kurucu Meclis olmadığı ve anayasa yapamayacağı yönündeki değerlendirmeler doğru değildir. Bu Meclis anayasa yapma gücüne sahiptir."

'UYULMUYORKEN YENİ ANAYASA YAPSANIZE NE OLUR'

Özel'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Açık bir müzakere ortamı olası olması gerektiğini belirttim. Anayasaya uyacaksak anayasayı yenileyelim. Geçen sefer de en iyisini yaptınız ama o anayasaya uyulmuyor. Bu konudaki hassasiyetlerimizi belirttik. Bugünkü değerlendirmeyi partinin yetkili organlarıyla değerlendireceğiz.

Bugün sorun yoksulluk, işsizlik ve yüksek enflasyonken biz anayasa konuşup bu sorunların üzerine sis çekiyorsak vatandaşın mesajını almamışız demektir.

Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur. Ama burası parlamento, burada el sıkılmazsa, müzakere edilmezse demokrasi düşmanları elini ovuşturur. Bu diyalog zeminini önemsediğimi belirtmek isterim."

İKİNCİ DURAK DEM PARTİ

Kurtulmuş'un ikinci durağı ise Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM Parti) olacak. Kurtulmuş, DEM Parti’yi 2 Mayıs Perşembe, saat 12.00’de ziyaret edecek.

Kulislerden alınan bilgilerine göre, Kurtulmuş'un MHP ziyareti, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin ardından netleşecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar