Yapay zeka akademiye adım atıyor: ChatGPT öğretim üyesi olacak!

Yapay zeka akademiye adım atıyor: ChatGPT öğretim üyesi olacak!
ABD'deki bir üniversite, OpenAI'nin yapay zeka uygulaması ChatGPT'yi kullanarak öğrencilere "kişiselleştirilmiş öğretim üyesi" deneyimi sunacak.

Shiftdelete’den Ömer Dursun’un aktardığına göre: ABD'deki bir üniversite, OpenAI'nin geliştirdiği yapay zeka uygulaması ChatGPT'yi kullanarak öğrencilere "kişiselleştirilmiş öğretim üyesi" deneyimi yaşatacak.

Bu inovatif uygulama, öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunarak ders materyallerini daha etkili bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olacak.

4-002.webp

ABD'deki Arizona Eyalet Üniversitesi (ASU), eğitim süreçlerine ChatGPT'yi dahil ederek öğrencilere "kişiselleştirilmiş öğretim üyesi" deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

3-002.webp

ASU, GPT-4 dil modeline dayanan bu yapay zeka asistanını sınıf eğitimlerinde aktif bir şekilde kullanarak, öğrencilere daha etkili bir öğrenme deneyimi sağlamayı hedefliyor. ASU'nun bu adımı, eğitimde yapay zeka teknolojilerinin yaratıcı bir biçimde entegre edildiği örneklerden birini oluşturuyor.

2-004.jpg

ASU, ChatGPT Enterprise platformuyla anlaşma yaparak, eğitimde üretken yapay zeka kullanımında öncü bir konumda bulunmayı amaçlıyor.

1-005.jpg

Bu sayede ASU öğretim üyeleri, ChatGPT Enterprise Edition'ı kullanarak öğrencilere daha kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunabilecekler. ASU Bilgi İşlem Müdürü Lev Gonick, bu sayede binlerce öğrencinin yer aldığı sınıflarda GPT-4 destekli eğitimlerin gerçekleştirileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar