Dev şirketlere yapay zeka soruşturması

Dev şirketlere yapay zeka soruşturması
ABD Federal Ticaret Komisyonu, beş büyük teknoloji şirketinden yapay zeka yatırımları hakkında bilgi talep etti.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), teknoloji sektöründeki beş önde gelen şirkete, yapay zeka (YZ) alanındaki son yatırımları ve işbirliklerine dair detaylı bilgi talep etti.

FTC'nin yaptığı açıklamada, bu talimatların, rekabet ortamındaki etkilerin daha iyi anlaşılması ve gelecekteki regülasyon eylemlerine yol gösterilmesi amacı taşıdığı belirtildi.

Soruşturmanın kapsamında, yapay zeka sağlayıcılarının kurumsal ortaklıkları ve yatırımları incelenecek. FTC, bu bilgilerin, sektördeki rekabetin ve yenilikçiliğin sağlığını değerlendirmeye yardımcı olacağını ifade etti.

Açıklamada, şirketlerin yapay zeka gelişimine odaklanarak gerekli temel teknolojilere erişim sağlamak amacıyla yapay zeka geliştiricileriyle ortaklıklar kurduğuna ve doğrudan yatırımlar yaptığına dikkat çekildi. Alphabet, Amazon, Anthropic, Microsoft ve OpenAI şirketlerine gönderilen bilgi talebi, sektördeki milyarlarca dolarlık üç ayrı yatırımı kapsıyor.

FTC Başkanı Lina Khan, konuyla ilgili açıklamasında, teknoloji şirketlerinin yapay zeka alanındaki yatırımlarının incelemesinin, rekabeti zedeleme ve inovasyonu engelleme riskini değerlendirmeyi amaçladığını belirtti. Khan, şirketlerin adil rekabeti koruma sorumluluğuna vurgu yaparak, "Çalışmamız, hakim şirketler tarafından sürdürülen yatırımların ve ortaklıkların yenilikçiliği bozma ve adil rekabeti baltalama riski taşıyıp taşımadığına ışık tutacak." şeklinde değerlendirmede bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar