Türk bayrağı göklerde: İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın bulunduğu kapsül uzay istasyonuna kenetlendi!

Türk bayrağı göklerde: İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın bulunduğu kapsül uzay istasyonuna kenetlendi!
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu SpaceX'in Axiom 3 fırlatması, uzay istasyonuna başarıyla kenetlendi!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve üç takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) başarıyla kenetlendi. Bu tarihi anlar, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edildi. İşte Türkiye'nin uzay yolculuğundaki tarihi günde dakika dakika yaşananlar...

Uzay yolculuğu, dün saat 00.49'da gerçekleşti ve tarihi bir anı işaret etti. Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü ise "İstikbal göklerdedir" oldu.

-001.jpg

Uzay yolculuğuna çıkan Türk astronot Alper Gezeravcı'nın liderlik ettiği Axiom-3 (Ax-3) misyonunda yer alan diğer astronotlar Michael Lopez-Alegria, Marcus Wandt ve Walter Villadei'yi taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na sorunsuz bir şekilde kenetlendi. Bu olay, Türkiye genelindeki planetaryum alanlarında yoğun ilgiyle takip edildi.

2-001.webp

Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için düzenlenecek karşılama töreni Türkiye Saati ile 15:30'da gerçekleşecek.

3-001.webp

Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den getirdiği hediyeleri takdim edecek.

1-003.webp

1-003.jpg

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar