Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna açılan davada flaş gelişme

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna açılan davada flaş gelişme
İstanbul’un Fatih ilçesinde kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hassa Sheikh Mohamud'un 6 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına 16 Ocak’ta başlanacak.

İstanbul'un Fatih ilçesinde motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un yargılanmasına ilişkin duruşma tarihi belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edilerek, 16 Ocak tarihinde başlayacak olan yargılamanın önü açıldı.

İDDİANAME

İddianamede, 30 Kasım 2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde motokurye Yunus Emre Göçer'in kullandığı 16 AFL 804 plakalı aracın, şüpheli Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un sevk ettiği 06 CD 4581 plakalı araç tarafından çarpılması sonucunda Göçer'in ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve 6 Aralık'ta hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İddianamede ayrıca bilirkişi raporunda Göçer'in kusursuz olduğu, şüphelinin ise asli kusurlu bulunduğu bilgisine yer verilirken, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin 19 Aralık 2023 tarihli raporunda ise şüphelinin asli derecede, Göçer'in ise tali derecede kusurlu bulunduğu tespitine dikkat çekiliyor.

Adli Tıp Kurumu raporları, kolluk tutanakları ve diğer dosya içeriklerine dayanarak hazırlanan iddianamede, Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor. 16 Ocak'ta başlayacak olan yargılama süreciyle birlikte, kamuoyu bu durumu yakından takip etmeye devam edecek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar