Tatilin tadı kaçtı! Adeta çeyrek altınla yarışıyor... Güneş değil bu kez fiyatlar terletti

Tatilin tadı kaçtı! Adeta çeyrek altınla yarışıyor... Güneş değil bu kez fiyatlar terletti
Ramazan Bayramı tatilinde tatil bölgelerindeki fiyatlar, vatandaşları şaşırtacak kadar yüksek seviyeye çıktı. Bodrum'da üç top dondurmanın 750 TL, bir tabak makarnanın 3 bin TL, bir bardak çayın ise 90 TL olduğu görüldü. Bu fiyatlar öyle bir noktaya geldi ki, makarna adeta çeyrek altınla yarışır hale geldi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, doluluk oranlarının yüzde 60'larda kalmasına rağmen, bir tabak makarnanın fiyatı 3 bin TL'ye kadar çıktı. Vatandaşlar, karşılaştıkları bu durum karşısında şaşkınlıklarını dile getirerek, "Kafelerden, restoranlardan bir şey almak mümkün değil. Karnımızı doyurmak için süpermarketlerden alışveriş yapıp plaja geliyoruz" şeklinde yorum yaptı.

Ramazan Bayramı tatili fırsatını değerlendiren birçok kişi, Ege ve Akdeniz'in sıcak havaları altında yazı aratmayan manzaralarda vakit geçirdi.

fotolia-44496309-m.jpg

TATİL BÖLGELERİNDEKİ FİYATLAR DİKKAT ÇEKTİ

Bodrum'da üç top dondurmanın 750 TL, bir tabak makarnanın 3 bin TL, bir bardak çayın ise 90 TL olduğu görüldü. Fiyatların bu kadar yüksek olmasına vatandaşlar isyan etti.

"KARNIMIZI DOYURMAK İÇİN SÜPERMARKETLERDEN ALIŞVERİŞ YAPIYORUZ"

Bodrum'da yaşayan ve tatil için Türkbükü halk plajına gelen evli ve bir çocuk annesi Yücel Kamzer, "Bodrum çarşı merkezinde 3 top dondurmaya 750 TL, bir tabak makarnaya 3 bin TL, bir bardak çaya 90 TL istediklerini duyduk. Şoke olduk. Biz Bodrumlu olarak burada tatil yapma fırsatı bulamazken, il dışından ve üstelik asgari ücretle geçimini sağlayanlar nasıl tatil yapacaklarını şaşırttı. Kafelerden, restoranlardan bir şey almak mümkün değil, karnımızı doyurmak için süpermarketlerden alışveriş yapıp plaja geliyoruz" şeklinde konuştu.

640xauto.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar