Türkiye'nin köklü market zincirlerinden biri daha kepenk indirdi! Binlerce kişi işsiz kaldı

Türkiye'nin köklü market zincirlerinden biri daha kepenk indirdi! Binlerce kişi işsiz kaldı
Türkiye'nin köklü market zincirlerinden biri olan Beğendik, kepenkleri indirdi. Kökleri 1980'lerde atılan ve daha sonra Real Marketler zincirini bünyesine katılan Beğendik için mahkeme iflas kararını onayladı.

İstanbul’da bulunan Beğendik marketler zinciri için iflas kararı çıktı. İki şirketin konkordato sürecinde kurtarılamayacağına hükmeden mahkeme, Beğendik Mağaza AŞ ve Beğendik Yiyecek İçecek şirketlerinin iflasını onayladı.

Beğendik, daha önce bünyesinde bulunan Real için de iflas kararı almıştı. Kayserili Beğendik, uzun yıllardır perakende sektörünün önemli bir parçası olarak faaliyet gösteriyordu.

Ancak şirketin mali sorunları nedeniyle iflas etmek zorunda kaldığı anlaşıldı. Beğendik, 1980'li yıllara dayanan köklü bir geçmişe sahipti ve Real Marketleri'ni de bünyesine katmıştı.

Beğendik, mali zorlukları aşabilmek için bir süre önce konkordato talebinde bulunmuştu. Ancak İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, kritik bir karar alarak 16 Ekim'de Real ve Beğendik için kayyum atadı.

xqciinngmkk8vs7fszvw1a.webp

Mahkeme, Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. AŞ ve Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turizm Hizmet İşletmeleri Limited şirketleri için iflas kararı verdi.

Bu kararla birlikte şirketlerin tasfiyesi için dosya, icra-iflas müdürlüğüne gönderildi.

begendik.png

Beğendik, 1986 yılında Kayseri'de kuruldu ve 1993 yılında Ankara Kocatepe'deki mağazasını açarak büyümeye başladı.

İstanbul pazarına Real'i satın alarak giriş yapan Beğendik, daha önce İstanbul'a giriş yapmış ancak 2002'de uygun koşullar olmadığından geri çekilmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar