Pekin'de boy gösterdi: Yeni Hyundai IONIQ 5 N tanıtıldı

Pekin'de boy gösterdi: Yeni Hyundai IONIQ 5 N tanıtıldı
Hyundai, Çin'de en önemli elektrikli araç (EV) ve SUV modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket, 2024 yılının sonunda IONIQ 5 N ve birkaç önemli modelin satışına başlayacak.

Hyundai Motor Company, 2024 Pekin Uluslararası Otomotiv Fuarı'nda üç yeni modeliyle Çin pazarında rekabet gücünü artırıyor. Yüksek performanslı ilk elektrikli modeli IONIQ 5 N, yeni SANTA FE ve yeni TUCSON'u tanıtarak önemli bir stratejik adım atıyor. Hyundai, Çin pazarına hitap eden modelleri ile bu pazarda iddiasını artırıyor.

IONIQ 5 N, geçtiğimiz yıl Goodwood Hız Festivali'nde tanıtıldıktan sonra "Dünyada Yılın EV Otomobili" ödülünü kazandı. 650 beygirlik güce sahip bu modeli, Hyundai yılın ikinci yarısında Çin'de piyasaya sürecek. Ayrıca Hyundai, Shanghai'da açtığı "N Özel Deneyim Merkezi" ile müşterilere test sürüşü imkanı sunacak ve motor sporları kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor.

0326.jpg

Hyundai, fuarda toplam 1.208 metrekarelik bir standda 14 modelini sergiliyor. Hidrojen teknolojisi konusunda da ziyaretçileri bilgilendiren marka, hidrojen değer zincirinin farklı aşamalarını tanıtıyor. Hyundai'nin çevre dostu mobilite konusundaki kararlılığı fuar boyunca vurgulanıyor.

Son olarak, Hyundai, Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) ile iş birliği yaparak Çin'in Yeni Enerjili Araç pazarına hitap etmeyi ve markanın elektrifikasyon konusundaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

2360.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar