Berlin’de binlerce kişi Filistin için sokaklara döküldü!

Berlin’de binlerce kişi Filistin için sokaklara döküldü!
Almanya'nın başkenti Berlin'de yaklaşık 2 bin kişi, Filistin'e destek ve İsrail'in son saldırılarını kınamak amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Berlin'de Filistin'e dayanışma eylemleri devam ediyor. Her hafta sonu düzenlenen gösterilerde bugün de binlerce Filistin destekçisi bir araya geldi. Wilmersdorfstrasse Caddesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, kısa bir konuşma ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yürüyüşe başladı. Wittembergplatz Meydanı'na doğru ilerleyen göstericiler, "Gazze'deki soykırımı durdurun", "Almanya hâlâ hiçbir şey öğrenememiş", "Arap liderlerin Gazze'de maskesi düştü" gibi sloganlar attı ve pankartlar taşıdı.

8974510.jpg

Göstericiler sadece İsrail'e değil, aynı zamanda İsrail'e destek veren veya saldırganlığına göz yuman siyasi liderlere de tepki gösterdi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ve bazı Körfez ülkelerinin liderlerinin maketlerini taşıyan göstericiler, bu liderleri eleştiren sloganlar attı. Maketlerin üzerindeki kanlı beyaz gömlekler ise dikkat çekti.

81c9dba4-6asd-2023-10-10t015950845.png

Göstericiler, Almanya'nın İsrail'e silah satışını durdurması ve soykırıma ortak olmaması çağrısında bulundu. Türk bayrağı da taşıyan katılımcılar da vardı ve dev Filistin bayrağı açıldı. Ancak, zaman zaman polisle göstericiler arasında gerginlik yaşandı ve bazı göstericiler gözaltına alındı. Polis, gözaltına alınan kişilerin yasak sloganlar ve hakaret içeren sözler kullandığını belirtti.

thumbmaker.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar