Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

27-02-24-01gun-page-0001-1-001.jpg

‘BÜTÇE, ZENGİNLER VEMÜTEAHHİTLER İÇİN DEĞİL,EMEKLİLER İÇİN HARCANSIN’

Emekliler Federasyonu Başkanı Lastikçi, öncelikle hak ettikleri zam taleplerini dile getirerek, "Milyonlarca emeklinin oyunu alarak işbaşına gelen siyasi iktidar, devlet bütçesinden karşıladığı üçer beşer maaş ve huzur hakkı ödemeleriyle yandaşlarına, dost ve akrabalarına ulufe dağıtıyor" dedi.

Emekli örgütleri, yaşadıkları sorunları ve taleplerini duyurmak amacıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ortak basın açıklamasını okuyan EYT ve Emekliler Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, hükümetin emeklileri dilenci gibi görmesine tepki göstererek, "Yıllarca çalışan, vergi ve sigorta primi ödeyen emekliler sadaka değil, emeğinin ve alın terinin karşılığını istiyor! İnsanca yaşamak emeklilerin hakkı değil mi? Artık yeter! Devlet bütçesi ve maliye hazinesi, dolar milyarderi ve milyoneri bir avuç holding patronu ve müteahhit için değil, milyonlarca yoksul emekli için harcansın" dedi.

Lastikçi, 10 bin liralık emekli maaşıyla milyonlarca emeklinin açlık ve sefalete mahkum edildiğini vurgulayarak, "Emekli maaşı kiraya yetmiyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları ödenemez miktarlara ulaşıyor. Emeklinin mutfağı alev alev yanıyor. Milyonlarca emekli açlık sınırının altında yaşıyor. Maaşı yetmediği için günlük gıda harcamalarını tüketici kredisi ve kredi kartıyla karşılamak zorunda kalan emekliler, banka kuyruklarında yaşam savaşı veriyor" şeklinde konuştu.

Açıklamanın devamında ise emeklilerin talepleri sıralandı ve hükümete çağrı yapıldı. Talepler arasında en düşük emekli maaşının 12 bin liraya yükseltilmesi, emekli aylığı alanlara yılda dört defa asgari ücret tutarında ikramiye ödenmesi, bankalar kanununda yer alan ayrımcılığa son verilmesi, intibak yasasının çıkarılması, ve erken emeklilik hakkı tanınması gibi maddeler yer aldı.

Emeklilerin haklarının savunulması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yapılan bu basın açıklaması, emeklilerin sesini duyurmak ve hakları için mücadele etmek adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar