İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı

İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, işletmelerin KDV ödemelerine ilişkin denetimlerde bulunarak pos cihazları, yazar kasaları ve aldıkları ödemelerin kaydedildiği cihazlar kontrol etti.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Beşiktaş, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Kadıköy’deki restoranlar, pastaneler, fırınlar, kafeler ve eczanelerde KDV denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde, KDV oranları, ödeme kaydedici cihazlar, pos cihazları ve iş yerinin kira durumu gibi konular incelendi.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Rıza Bilgiç, denetimlere 45 araç ve 200 gelir uzmanının katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Katma Değer Vergisi oranları, ödeme kaydedici cihazlar, pos cihazları ve işyeri kira durumu gibi konularda çeşitli vergi denetim faaliyetlerinin yapıldığını açıkladı.

Bilgiç, vergi denetimlerinde KDV oranları, ödeme kaydedici cihazlar ve POS cihazlarının yanı sıra işyeri kira ödemeleri, POS cihazlarının sahipliği, kayıt dışı istihdam ve ödeme alınan IBAN numaralarının tespiti gibi konuların önemli olduğunu belirtti. Vergi Dairesi Başkanlığı olarak en önemli amacın kayıt dışılığı önlemek olduğunu vurguladı.

İstanbul’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar