MHP, Kütahya’da seçimlerin yenilenmesi talebiyle YSK’ya başvurdu

MHP, Kütahya’da seçimlerin yenilenmesi talebiyle YSK’ya başvurdu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, Kütahya’da yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için YSK'ya başvurduklarını bildirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "31 Mart Pazar günü Kütahya’da yapılan Belediye Başkanlığı Seçimlerinde oluşan 'Seçimlerin neticesine ve dürüstlüğüne müessir olaylar ve haller' ile bu şekilde oyların iki parti arasındaki oy farkını kapatır sayıda bulunması ve 'Tam Kanunsuzluk' nedeniyle, Kütahya Belediye Başkanlığı Seçimlerinin Anayasa’nın 67, 79 ve 2972 Sayılı Kanun’un 25 ve 29. maddeleri ile 298 Sayılı Kanun’un 14, 110, 112, 130 maddeleri kapsamında -İptal edilmesi ve Yenilenmesi- için YSK’na başvuru yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Seçim sonuçlarına ilişkin yaşanan tartışmalarda, oyların yeniden sayımı da gündeme geldi. Yeniden sayılan oylar neticesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Eyüp Kahveci'nin oyu 40 bin 739'a, MHP adayı Alim Işık'ın oyu ise 40 bin 168'e yükseldi. Bu durumda aradaki fark 602'den 571'e düşmüş oldu. Ayrıca, sayılan geçersiz oylarla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) adayı Kamil Saraçoğlu'nun oyu 154, Alim Işık'ın oyu 58, Eyüp Kahveci'nin oyu ise 27 artış gösterdi.

CHP adayı Eyüp Kahveci'nin mazbatasını aldığı belirtilirken, seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi için sürecin devam ettiği vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar