Küçük öğrenciler unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarıyla tanıştı

Küçük öğrenciler unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarıyla tanıştı
Adana'nın Kozan ilçesinde, geleneksel el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla öğrenciler, seramik sanatçısı Nermin Elmalı öncülüğünde çamuru sanata dönüştürdü.

Kozan Belediyesi tarafından, seramik sanatçısı Nermin Elmalı ile iş birliği yapılarak ilçeye kazandırılan sanat atölyesinde, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları öğretiliyor. Durmuşlu İlkokulu ve Şehit Serkan Ağca 100. Yıl İlkokulu öğrencileri de sanat atölyesini ziyaret ederek, kendi isimlerini taşıyan eserler yapmanın keyfini yaşadı.

Seramik sanatçısı Nermin Elmalı, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirterek, “Kozan Belediyemizin desteğiyle ilçeye bir kültür sanat atölyesi kazandırdık ve şimdi de geleceğimizi temsil eden çocuklara bu sanatı öğretiyoruz. Köy okullarındaki öğrencilerimiz ve sanatla tanışmayan hiçbir çocuğumuz kalmayacak şekilde çalışıyoruz. Çocukları sanatla buluşturmak ve gelecek kuşaklara ışık olmak adına öğrencilerimizle bir araya geliyoruz” dedi.

Öğrenciler ise öğretmenleriyle birlikte çamurdan küp, vazo, tabak gibi birçok eser yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade ederek mutluluklarını dile getirdi. Arif Ege Yüceli, sanata olan ilgisini belirterek keyifli bir zaman geçirdiğini söylerken, Arife Arıkan da sevincini paylaştı. Gelecekte bir sanatçı olmayı hayal eden Yavuz Altınöz ise annesine hediyeler yapmak istediğini dile getirdi.

EL SANATLARI

El sanatları, insanın yaratıcılığını ve becerisini kullanarak çeşitli malzemeleri kullanarak ürettiği sanat eserlerini ifade eder. El sanatları genellikle el işçiliği gerektiren ve geleneksel tekniklerle yapılan objeleri içerir. Bu sanat dalları arasında seramik, dokuma, ahşap oymacılığı, cam işleme, takı yapımı, mozaik gibi çeşitli disiplinler bulunur. El sanatları, kültürel mirasın korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına da önemli bir katkı sağlar. Ayrıca, el sanatları insanların kendilerini ifade etme ve ruhsal olarak rahatlamaları için bir araç olarak da kullanılır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar