Koç Holding'in satışa çıkardığı yarım asırlık şirketin yeni sahipleri belli oldu

Koç Holding'in satışa çıkardığı yarım asırlık şirketin yeni sahipleri belli oldu
Borsaya bildirilen bir habere göre, ton balığı üreticisi Dardanel, Koç Holding’in köklü markası Tat Gıda’yı satın alma yolunda resmen teklifte bulunulduğu duyuruldu.

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ/GÜNBOYU

Borsa İstanbul’da işlem gören Dardanel Önentaş Gıda AŞ, akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) önemli bir açıklama yolladı.

Dardanel’in Kamuyu Aydınlatma Platformu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimizin 20. 07. 2023 tarihli yönetim kurulu toplantısında; Tat Gıda San AŞ'nin hâkim paylarının (yüzde 53 oranındaki paylar) satın alınması konusunda, şirketimizin hâkim paylarının sahibi olan Niyazi Önen Holding AŞ'nin çatısı altında sahibi bulunduğumuz Dardanel Greece S.A. firmamız ile beraber (3 firma) ortak olarak ‘Pay Satın Alma’ teklifinde bulunulmasına karar verilmiştir.”

TEMELİNİ VEHBİ KOÇ ATTI

Tat’ın temelini atan isim, Koç Holding’in de kurucusu olan merhum iş insanı Vehbi Koç. Şirketin temeli 1967 yılında atıldı.

Konservede en güçlü ve en tanınır konumda bulunan Tat Gıda Borsa İstanbul’da da işlem görüyor. Şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alırken, kayıtlı sermayesi ise 136 milyon TL.

Öte yandan, Koç Holding, Tat'ın satışı için geçen mayıs ayında bir şirketi yetkilendirmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar