Göreve geleli daha 2 ay oldu ama iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan'a sopa gösterdi

Göreve geleli daha 2 ay oldu ama iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan'a sopa gösterdi
İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi Hazine Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı “Türkiye daha fazlasını kaldırmaz, bu son olsun” başlığıyla manşetten uyardı.

GÖKMEN ÖRKMEZ / GÜNBOYU

Merkez Bankası dün aldığı karar ile politika faizini 2,5 puan arttırarak yüzde 17,5 düzeyine çıkarttı. Birçok ekonomist tarafından yetersiz bulunan bu artış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı eleştirilerin odak noktası haline getirdi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi ise yapılan artışı eleştirerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye Erkan’ı hedef aldı.

Bugün manşetten yer verdikleri haberde Şimşek ve Erkan’ın göreve geldiklerinden beri faizin yüzde yüz artırdığını bunun devam etmesi halinde Türkiye ekonomisi için tehlikeli olacağını ve yüksek faiz politikasıyla büyük yara alacağı belirtildi.

İşte Yeni Şafak'ın manşeti:

yenis.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar