Cuma Sohbetleri'nde binlerce vatandaşı ilgilendiren maaş gerçeği: Tüm terk edilmeleri unutun!

Cuma Sohbetleri'nde binlerce vatandaşı ilgilendiren maaş gerçeği: Tüm terk edilmeleri unutun!
Kanal 7'de canlı yayınlanan Cuma Sohbetleri programına bağlanan bir vatandaş, dini bir soru yerine çok farklı bir istekte bulundu. Eşinin 40 gündür gelmediğini söyleyen adam, kendisine yardım edilmesini istedi. Eşinin telefonla yayına bağlanmasıyla ise içinde haksız alınan maaşı da kapsayan çok farklı olaylar zinciri ortaya çıktı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Kanal 7'de Muhsin Bay'ın sunumu ve emekli müftü Necmettin Nursaçan'ın dini konuşmalarıyla izleyicilerle buluşan Cuma Sohbetleri programında ilginç bir olay yaşandı.

Seyircilerin dini sorularını Necmettin Nursaçan'a sorarak yanıt aradıkları programda Adem Özkul isimli bir vatandaşın WhatsApp üzerinden gönderdiği video şaşkınlığa neden oldu.

Çocuklarını görmek amacıyla evden giden eşinin 40 gündür eve gelmediğini ve telefonlarını açmadığını söyleyen bir adam kendisine yardım edilmesini istedi.

İNTERNETTEN TANIŞTILAR

Videonun yayınlanması sonrası telefonla programa alınan Adem Özkul, eşiyle internetten tanışarak dini nikahla evlendiklerini açıkladı.

NİKAH VE AYLIK AYRINTISI ORTAYA ÇIKTI

Adana'da yaşayan Özkul, neden resmi nikah kıymadıklarının sorulması üzerine eşinin babasından kalan maaşı almak için bunu istediğini söylemesi stüdyoda ve izleyicilerde şok etkisine neden oldu.

DİNİ NİKAHLI EŞİ TELEFONLA BAĞLANDI

Daha sonra dini nikahlı eşin programa telefonla alınmasıyla ise gerçek bambaşka çıktı. Samsun'da yaşayan Safiye Yanık isimli kadın 40 gündür evden uzak olan ve dini nikahlı eşinin telefonlarını açmayan kadının aslında eşiyle anlaşamadığı için gittiği öğrenildi.

ZORLA AKRABA EVLİLİĞİ VE MAAŞ AYRINTISI

Dini nikahın bir hükmü olmadığını söyleyen Yanık, resmi nikah kıymama gerekçesini ise ailesinin kendisini zorla dayısının oğluyla evlendirmesi nedeniyle babasından kalan maaşı almak olarak belirtti.

"SHOW TV'YE BAŞVURDUM"

Anlaşamadıklarını söyleyen dini nikahlı eşinin, kendisini istememesini belirtmesi üzerine Adem Özkul'dan çok farklı bir çıkış geldi. Özkul, Show TV'ye başvurarak Didem Arslan Yılmaz'ın programına katılacağını ve bu olayı orada çözmeye çalışacağını belirtmesi izleyicilerde yeni bir şaşkınlığa neden oldu.

Program sunucusu Muhsin Bay, iki isme kendi aralarında konuşup anlaşmalarını önerirken emekli müftü Necmettin Nursaçan ise dini nikahlarının geçerli olduğunu, programa bağlanan Adem Özkul'un boşamadığı müddetçe nikahın devam edeceğini belirtti. Nikah bozulmadan yapılan bir evliliğin kadın için haram olacağına işaret etti.

BU ŞEKİLDE KAÇ KİŞİ MAAŞ ALIYOR?

Canlı yayın sırasında ortaya çıkan maaş gerçeği ise birçok izleyiciye "Hak etmediği halde maaş almak için dini nikahla yaşayan kaç kişi var?" sorusunu sordurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar