Daha zam gelmeden zamlı tarifeye geçtiler! Taksicilerin taksimetresi tıkır tıkır çalışıyor

Daha zam gelmeden zamlı tarifeye geçtiler! Taksicilerin taksimetresi tıkır tıkır çalışıyor
İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısı yapılmadan, kısa mesafe indi-bindi taksi ücretlerine zam yapıldığı iddiası sonrası taksiciler yeni zamlı tarifeye geçti.

İREM GÜL-GÜNBOYU

İstanbul'da gündemden düşmeyen sarı taksiler bu kez de zam haberiyle konuşuluyor. Sarı taksilerin indi-bindi ücretinin 75 TL'ye yükseldiği iddiası sosyal medyada gündem yarattı. İddialara göre kısa mesafe indi-bindi taksi ücretleri yapılan değişiklikle birlikte Ankara’da 50 lira, İstanbul’da ise 75 liraya çıktı iddia edildi.

YALAN HABER ÜZERİNE ZAMLI TARİFE UYGULANDI

İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısı henüz yapılmadı. UKOME’nin gündemlerinden biri de toplu ulaşıma yapılacak zam. Ancak UKOME kararı olmadan taksiciler, müşterilerden zamlı fiyat almaya başladı.

Ancak dün bir sosyal medya hesabı “Kamuoyuna duyurulur! İstanbul’da taksi ücreti ‘indi/bindi’ 75 TL oldu” paylaşımı yaptı. Bunun üzerine UKOME kararı olmadan taksiciler, taksimetre fiyatlarını değiştirdi ve indi-bindi ücreti olarak 75 TL fiyat almaya başladı.

İBB YALANLADI

İBB’li yetkililer UKOME kararı olamadan zam yapılamayacağını belirterek, UKOME kararı olmadan yüksek fiyat isteyen taksicilerin Beyaz Masa’ya şikâyet edilmesini belirtti.

İSTANBUL'DA TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

En son Ocak ayında yapılan zamla İstanbul'da taksilerin en kısa mesafe ücreti 28 TL'den 40 TL'ye, taksimetre açılış ücreti de 9,80 TL'den 12,65 TL'ye, kilometre başına ücret ise 6,30 liradan 8,51 liraya çıkarılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar