Kadın piyangonun taktiğini çözdü: Bir gece 5 kez büyük ikramiyeyi kazandı

Kadın piyangonun taktiğini çözdü: Bir gece 5 kez büyük ikramiyeyi kazandı
Amerikalı bir kadın yaptığı piyango taktiği ile 1 gecede 5 kez piyango kazandı. Kadın toplamda 1 milyon 533 bin elde ettiği taktiğini açıkladı.

Amerikalı bir kadın, beş farklı bilette aynı sayı kümesini kullanarak büyük ikramiyeyi beş kez kazandı. Kazandığı yöntem ise oldukça ilginçti. Doğum günlerini annesinin doğum günüyle birleştirerek bu sayıları seçmişti. Kadın 5 bilette de aynı sayıları oynadı. Piyango açıklandığında ise her bir oyun için 10 bin dolar (mevcut kur ile 306 bin TL) kazandığını fark ettiğinde şaşkınlığını gizleyemedi. Toplamda ise 50 bin dolar (mevcut kur ile 1 milyon 533 bin TL) kazanmıştı.

thumbs-b-c-0ce86af17141d72b1b7fe2ff28578bc9.jpg

Hikaye, Washington eyaleti piyangosu tarafından bir basın bülteni ile paylaşıldı ve kadının bu büyük başarısı herkesi şaşırttı.

Talihli kadın, kazancının bir kısmını kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve hayvan hayır kurumlarına bağışlamak istediğini belirtti.

Ancak, bu kadın piyango oynarken büyük ikramiyeyi birden fazla kez kazanan ilk kişi değil.

milli-piyango-1.jpg

STEFAN MANDEL'DE 14 KEZ PİYANGO KAZANDI

Romanyalı-Avustralyalı bir ekonomist olan Stefan Mandel'dı. Mandel, 14 farklı piyangoyu hedef alarak büyük ikramiyelerin hepsini kazandı.

Mandel, bu başarısını, bir grup yatırımcının ve Uluslararası Loto Fonu adlı bir sendikanın yardımıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. Mandel fon sayesinde bütün kombinasyonlardaki biletleri satın aldı. Bu sayede piyango kazandığında hem biletlerin parasını çıkardı hem de üstüne kar etti. Mandel 14 kez piyangoyu kazanma başarısının ardından bir lise öğrencisinin bile bunu hesaplayabileceğini belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar