İki malzeme ile kolay temizlik! Bu yöntemle demlikteki kararma ve kireçler anında yok oluyor

İki malzeme ile kolay temizlik! Bu yöntemle demlikteki kararma ve kireçler anında yok oluyor
Çay demliklerinde sıkça karşılaşılan kireçlenme sorununa çözüm arayanlar için etkili doğal yöntemleri sizler için derledik. İşte bu doğal yöntem sayesinde demliklerde oluşan kireç ve kararmalar son bulacak.

Demliklerde oluşan kireçler, genellikle suyun içinde bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin demlik yüzeyinde birikmesiyle meydana gelir. Özellikle sert su kaynaklarından gelen suyun demlik içinde kaynatılmasıyla bu durum daha da belirgin hale gelir.

Kireçlenmenin nedenleri arasında suyun sertliği, yüksek mineral içeriği ve suyun kaynatılmasıyla bu minerallerin çökelmesi yer alır. Bu durum, demlik içindeki suyun buharlaşmasıyla birlikte minerallerin demlik yüzeyine yapışmasına ve zamanla birikmesine neden olur.

84567.jpg

KİREÇ TEMİZLEMEDE LİMON VE KARBONAT ETKİSİ

Kireçlenmiş çay demliklerini temizlemenin en etkili doğal yöntemlerinden biri limon ve karbonat kullanmaktan geçtiğini biliyor muydunuz. Limonun doğal asitli yapısı, kireci çözmede ve parlatmada oldukça etkili. Karbonat ise kimyasal yapısıyla kireci çözmede etkili bir temizleyici.

Uygulama oldukça basit. Bir paket karbonat ve bir adet limon ile başlayın. Çay demliğinin içerisine karbonatı boşaltın ve üzerine dilimlenmiş limonu ekleyin. Ardından çay demliğini yarıya kadar su ile doldurun ve kaynatın. Kısık ateşte kaynatırsanız, kireçlerin çözüldüğünü göreceksiniz. İşlem tamamlandıktan sonra durulayarak kullanıma hazır hale getirin. Bu yöntem, bakır çay demliklerinde de başarıyla uygulanır.

LİMON TUZU İLE KOLAY TEMİZLİK

Kireçlenmiş çay demliklerini temizlemenin bir diğer doğal yolu ise limon tuzu. Limon tuzu, kireci çözmenin yanı sıra çayın rengini veren lekeleri de yok eder. Güvenle kullanılabilen bu yöntem, ekonomik ve etkili.

Uygulaması oldukça basit. Çay demliğinin tabanına limon tuzu dökün ve yarısını dolduracak kadar su ekleyin. Kısık ateşte kaynatın ve kirecin çözüldüğünü gözlemleyin. Ardından demliği ocağın üzerinden alarak içini bir fırça veya tel ile ovun. Bu yöntemi emaye çay demliklerinde de kullanabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar