Salatalıkları kütür kütür hale getirmenin sırrı açığa çıktı! 1 tatlı kaşığı eklemeniz yeterli

Salatalıkları kütür kütür hale getirmenin sırrı açığa çıktı! 1 tatlı kaşığı eklemeniz yeterli
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için derledik. Salatalık turşusunun lezzetini artırmak için, içerisine 1 tatlı kaşığı hardal tohumu eklerseniz, turşunun kütür kütür olmasını sağlarsınız.

Salatalık turşusu yapılırken salatalıkların doğru şekilde kesilmesi önemli. Genellikle dilimlenmiş veya uzunlamasına dilimlenmiş salatalıklar turşu yapımında tercih ediliyor.

Salamura suyunun doğru oranda tuzlanması da lezzet açısından önemli olan bir diğer konu. Salamura suyu, salatalıkların lezzetlenmesi için kritik bir rol oynar.

Turşu için kullanılacak suyun kalitesi de sonuç üzerinde etkili. İyi kalitede su kullanmak, turşunun lezzetini artırır. Ayrıca turşu kavanozunun steril olması ve hava almayacak şekilde kapatılması da turşunun uzun süre dayanmasını sağlar.

Turşunun fermantasyon süresi de önemli. Doğru süreyle bekletilen salatalık turşusu daha lezzetli olur.

Salatalık turşusu tarifi için gereken malzemeler:

3 kg Salatalık (badem, Çengelköy, kornişon çeşitleri olabilir)

1 Baş sarımsak

Yarım demet maydanoz

2 Su bardağı sirke

6 Yemek kaşığı iri tuz

1 Tatlı kaşığı limon tuzu

1 Yemek kaşığı kadar nohut

Yaklaşık 8-9 bardak su

Salatalık turşusu tarifi yapılışı:

Salatalıklar saplarından ayıklanır ve birkaç delik açıldıktan sonra, turşu kurulacak bidona 5-6 adet salatalık yerleştirilir. Ardından nohut ve sarımsak ilave edilir. Tekrar salatalıklardan 5-6 adet koyulur ve aralarına nohut ve sarımsak eklenerek tüm malzemeler sıralanır. Tüm malzemeler yerleştirildikten sonra üzerine maydanoz konur. Tuz, sirke ve limon tuzu suyla karıştırılarak malzemelerin üzerine dökülür. Karanlık bir yerde 10-15 gün bekletilen turşu, afiyetle yenir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar