İYİ Parti’yi bekleyen büyük tehlike! Murat Yetkin yerel seçimleri işaret etti sebeplerini tek tek anlattı

İYİ Parti’yi bekleyen büyük tehlike! Murat Yetkin yerel seçimleri işaret etti sebeplerini tek tek anlattı
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, İYİ Parti’yi 31 Mart yerel seçimlerinde bekleyen bir kötü sürpriz olduğunu açıkladı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin bugünkü yazısında, yerel seçimlere ‘hür ve müstakil siyaset’ iddiasıyla giren İYİ Parti'nin Kürt seçmenden oy beklemeyen partiler arasına katıldığını kaleme aldı.

İYİ Parti’nin bu konuda net bir tavır ortaya koyduğunu aktaran Yetkin, bu duruşun, "faullü siyaset" olarak nitelendirilemeyeceğini ve partinin açıkça saf belirlediğini vurguladı. Partinin ikiyüzlülük yapmadığını ifade eden Yetkin, seçimlerden sonra İYİ Parti’yi bekleyen kötü sürprizi de açıkladı.

Yetkin, “İYİ Parti’yi 31 Mart yerel seçimlerinde bekleyen bir kötü sürpriz, belediye meclislerine üye verememek olabilir. İYİ Parti Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir" diye yazdı.

Yüzde 10 alamayan partilerin belediye meclislerine üye vermesinin mümkün görünmediğini aktaran Yetkin, yazısında "Daha önceki seçimde örneğin İstanbul’da CHP listesinden gösterildikleri için İYİ Partililer Büyükşehir ve ilçelerde belediye meclislerinde yer alabilmişti. Dolayısıyla İYİ Partililerin belediye meclislerinde yer alması o seçim bölgesinde yüzde 10’u geçmelerine bağlı görünüyor" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar