1 Mayıs’a damga vuran fotoğraf! Ah ah zalim dünya

1 Mayıs’a damga vuran fotoğraf! Ah ah zalim dünya
1 Mayıs’ta inşaatta çalışan gencin yırtılan ayakkabının tabanını strafor koyarak yeniden giymeye çalıştığı anlar duygulandırdı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sendikalar ve işçiler Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedi, polis kurduğu barikatlara buna izin vermedi.

Tansiyonun yükseldiği günde kameraya yansıyan bir görüntü ise yürekleri yaktı, uzun uzun düşündürdü.

444.jpg

YIRTILAN AYAKKABINI STRAFORLA TAMİR ETTİ

Bir inşaat işçisi oturduğu merdivende tabanı çıkan eski ayakkabısı biraz daha kullanabilmek için içine strafor kesip yerleştirdi.

Sırtında Holosko yazılı bir forma bulunan yaşının küçük olduğu tahmin edilen işçinin bu hali izleyenlere hem ekonomiyi hem de zorlu çalışma şartlarını bir kez daha hatırlatarak düşündürdü.

76666.jpg

Asayişberkamal isimli kişi tarafından sosyal medyada paylaşılan bu video işçinin günü 1 Mayıs’a damga vuran anlardan biri oldu.

aaaaaaaaaaaa.jpg

1 MAYIS’TA DÜN NELER OLDU?

İstanbul Valiliği’nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla aldığı önlemler çerçevesinde Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi araç yaya girişlerine kapatıldı.

Kutlama yapılmamasına izin verilen bölgelerde yürüyüş gerçekleştirmek isteyen bazı gruplarla polis arasında Saraçhane'de çatışma yaşandı. Olaylarda çok sayıda polis yaralanırken, birçok kişi de gözaltına alındı.

Yasakların gölgesinde 1 Mayıs | Saraçhane'de toplanan CHP heyeti, DİSK ve KESK Taksim'e yürüyemedi | Yurt genelinde 226 kişi gözaltında - canlı oku - Medyascope

1 Mayıs kapsamında düzenlenen toplam 210 etkinlikte, miting, yürüyüş, basın açıklaması gibi faaliyetlere yaklaşık 241 bin kişi katıldı. İstanbul'da 217, Tunceli'de 4, Kahramanmaraş'ta 3 ve Aydın'da 2 olmak üzere toplamda 226 kişi gözaltına alındı.

Valilik, güvenlik önlemleri kapsamında kısıtlanan ulaşım noktalarının saat 16.00 itibarıyla normale döndüğünü duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar