Barış Pehlivan'dan kafaları karıştıracak Cem Garipoğlu açıklaması

Barış Pehlivan'dan kafaları karıştıracak Cem Garipoğlu açıklaması
Münevver Karabulut’u canice katleden, sonrasında cezaevinde intihar eden Cem Gariopoğlu'nun ölümüne ilişkin iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından gazeteci Barış Pehlivan'dan çok konuşalacak bir açıklama geldi.

Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 2014 yılında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde, kaldığı tek kişilik hücrede intihar ettiği açıklandı. Ancak, kamuoyunda Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediğiyle ilgili şüpheler uzun süre devam etti.

3 Mart 2009'da 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, sevgilisi Cem Gariopoğlu tarafından canice katledildi. Garipoğlu, ailesinin de yardımıyla uzun süre kaçmış ancak sonrasında teslim olarak cezaevine gönderilmişti.

s-1c96bdcf0f9124323d5c338351f0d9037d030059.webp

10 Ekim 2014 tarihinde ise Cem Garipoğlu, cezaevinde intihar etti. Garipoğlu'nun ölümü sonrasında spekülasyonlar devam ederken dün, Garioğlu'nun otopsi görüntüleri yayımlandı.

Yıllardır Türkiye'nin gündeminden düşmeyen cinayet, katil Garipoğlu'nun ailesi tarafından medyayı susturmak ve bu spekülasyonlara son vermek için Garipoğlu'nun mezarının açılması talebinde bulundu. Ancak hem Adalet Bakanı hem de savcılık, bu talebi reddetti.

Soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ise, Garipoğlu'nun otopsi sırasında çekilen fotoğraf ve videolarını Adli Tıp Kurumu'ndan talep etti.

depophotos-14646734.jpeg

Karabulut ailesine sunulan raporda, 12 Kasım 2014'te yapılan otopsi işlemlerine ait video ve fotoğrafların bilirkişi tarafından incelendiği belirtildi. Bilirkişi, elde edilen görsel materyalleri analiz ederek bir rapor hazırladı ve soruşturma dosyasına sundu. Raporda yer alan bilgilerin dökümü yapılmış ve Karabulut ailesine de bir örneği verildi.

1714539130893-cem.jpg

ELLERİNDEKİ MORLUKLAR DİKKAT ÇEKTİ!

Bilirkişinin incelediği video ve fotoğraflarda, Garipoğlu'nun yüzü açık bir şekilde yer alırken, ellerindeki morluklar da dikkat çekti. Bu detaylar, otopsi sürecinin önemli bir parçası olarak değerlendirilerek raporda yer aldı.

1690988159579-sfdsdfsdf.jpg

'İNTİHAR GÜNÜ CEVAEVİ GÖRÜNTÜLERİNE BAKILMALI'

Gazeteci Barış Pehlivan, Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği gün hakkında bazı kritik noktaların araştırılmasının önemine dikkat çekti. Pehlivan, Silivri 5 No'lu Cezaevi'ndeki infaz koruma memurlarının nöbet değişimi ya da mesailerinde herhangi bir tuhaflık olup olmadığının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Pehlivan, Garipoğlu'nun intihar ettiği güne ait koğuş avlusu, koridorlar ve cezaevi çıkış kapısı gibi farklı alanlarda kamera görüntülerinin incelenmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

1.jpg

2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar