Resmen CHP’nin Erdoğan’ı! Kaybettiği hiçbir seçim yok

Resmen CHP’nin Erdoğan’ı! Kaybettiği hiçbir seçim yok
Ankara’da CHP’nin kazandığı ilçelerden birinde belediye başkanı olan isim siyasi başarısıyla dikkat çekiyor. Girdiği 3. seçimi kazanan ismin 4. kez kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşte o isim…

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP'nin güçlü isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Siyasi kariyerinde birçok zorluğa ve rakiplere karşı mücadele vererek bugünlere gelen Yaşar, siyasi yolculuğu, 2009 yılında Yenimahalle Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmesiyle başladı.

611-14-4b0ef2ab-b768-47ed-b5c8-41741e7af23f.jpg

O dönemde pek çok kişi tarafından başarılı olması beklenmese de, Yaşar seçimleri kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Rakibi olan AKP'nin güçlü olduğu bir dönemde yüzde 40.8 oy oranıyla galip gelmesi, siyasi kariyerine güçlü bir başlangıç yaptı.

YAŞAR'IN OY DEPOSU BAŞKA İLÇEYE VERİLDİ

AKP'nin yenemediği aday olarak öne çıkan Yaşar'a karşı hamleleri de gecikmedi. Özellikle 2012 yılında yapılan düzenlemelerle Yenimahalle'ye bağlı Çayyolu bölgesi, Yaşar'ın oy deposu olarak görülen alanlar arasından ayrılarak Çankaya'ya dahil edildi. Bu hamleler, Yaşar'ın siyasi gücünü kırmak yerine onu daha da motive etti. Çayyolu'nda aldığı oy oranını artırarak 2014 seçimlerini de kazanması, Yaşar'ın siyasi becerisini bir kez daha gözler önüne serdi.

58.35 OYLA ÜÇÜNCÜ KEZ KAZANDI

Son seçimlerde de AKP'nin güçlü adaylarına karşı başarılı bir performans sergileyen Yaşar, Yenimahalle halkının desteğini bir kez daha kazandı. Özellikle Erdoğan'ın mitinglerle destek verdiği rakibi karşısında sergilediği sakin ve kararlı duruş, seçmen nezdinde takdir topladı. Yaşar'ın yüzde 58.35 oy oranıyla üçüncü kez belediye başkanlığını kazanması, onun siyasi yeteneğinin ve halk nezdindeki popülerliğinin bir göstergesi oldu.

fdethii-yasar.jpg

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Yaşar'ın başarısının altında yatan önemli etkenlerden biri de, hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışını benimsemesi olduğu belirtiliyor. Yaptığı açıklamalarda, mahallelerde aile sağlık merkezleri, kreşler ve engelli çocuklara yönelik hizmetlerin artırılması gibi projelerin devam edeceğini belirtiyor. Yaşar'ın özellikle sosyal belediyecilik anlayışını vurgulaması ve ilçede yapılacak sürprizlerle ilgili açıklamaları, seçimi bir kez daha kazanacağını gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar