İYİ Parti'de Kurultay hesapları: Eşyalarını toplayıp Genel Merkezi terk eden Akşener’in kimi destekleyeceği belli oldu

İYİ Parti'de Kurultay hesapları: Eşyalarını toplayıp Genel Merkezi terk eden Akşener’in kimi destekleyeceği belli oldu
Olağanüstü kurultaya gidecek olan İYİ Parti’de genel başkan Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı. Kurultayda aday olduğunu açıklayan isimler arasında dikkat çeken isimler yer alırken, Akşener’in kimi destekleyeceği ortaya çıktı.

İYİ Parti, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 3,77 oy alarak beklenen performansın altında kalmıştı.

Seçim sonuçlarının ardından bazı partililer, Genel Başkan Meral Akşener'e istifa çağrısında bulundular. Bu taleplerin ardından İYİ Parti'de olağanüstü kongre kararı alındı ve 27 Nisan tarihi belirlendi.

aa-20240405-34192759-34192758-iyi-parti-olaganustu-kongresi-27-nisanda-toplanacak.jpg

İstifa çağrılarının yanında parti içinde yaşanan ayrılıklar da dikkat çekti. Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu gibi önemli isimler, görevlerinden istifa ettiler.

AKŞENER EŞYALARINI TOPLADI

Akşener'e yönelik istifa çağrılarının çoğalmasıyla birlikte beklenmedik bir hamle gerçekleşti. Akşener, 27 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıkladı.

Bu açıklama sonrasında parti genel merkezinde hareketlilik yaşandı. Akşener'in özel eşyaları toplanarak makam aracına taşıdığı iddia edildi.

AKŞENER KİMİ DESTEKLEYECEK?

Politikyol'dan Altan Sancar'ın aktardığına göre, İYİ Parti lideri, son anda aday olmaya karar vermezse kurultayda destekleyeceği isim Müsavat Dervişoğlu.

musavat-dervisoglu-iyi-parti-genel-baskanligina-adayim-4z36.jpeg

Dervişoğlu ile Akşener’in ‘abi-abla’ formülü üzerinden kurultay sürecini birlikte götürmeye karar verdikleri de parti içinde konuşulanlar arasında.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar