Karşınızda yenilenen Nvidia’nın ChatRTX sohbet robotu

Karşınızda yenilenen Nvidia’nın ChatRTX sohbet robotu
Nvidia, yapay zeka destekli bilgisayar deneyimini büyük ölçüde geliştirecek ChatRTX sohbet robotunu tamamen yeniledi. ChatRTX artık Google Gemma, sesli sorgu ve diğer birçok özelliği destekliyor

Nvidia, ChatRTX sohbet botunu RTX GPU sahipleri için daha fazla yapay zeka özelliği ve ek modellerle baştan sona yenileyerek güncelledi. Daha önce "Chat with RTX" olarak adlandırılan ve Windows PC'de yerel olarak çalışan bu sohbet robotu, kişisel belgelerinizi kullanarak Mistral veya Llama 2 gibi modellerle etkileşimde bulunabiliyordu. Ancak yeni güncellemeyle birlikte, çok daha fazla model ve özellik entegre edildi.

NVİDİA CHATRTX'NİN YENİLİKLERİ

ChatRTX, şimdi Mistral ve Llama 2'ye ek olarak Google'ın Gemma modeli, ChatGLM3 ve OpenAI'ın CLIP modeli gibi daha fazla yapay zeka teknolojisini destekliyor. Bu, ChatRTX'in hem çok yönlülüğünü hem de kullanıcıların farklı yapay zeka modelleriyle daha fazla etkileşim kurmasını sağlıyor. Ayrıca, ChatRTX'in yerel olarak çalışması, ChatGPT ve Gemini gibi diğer sohbet botlarına kıyasla daha kişisel bir deneyim sunuyor.

indir.webp

Google'ın Gemma modeli, güçlü dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarda çalışacak şekilde tasarlandığı için ChatRTX'e entegre edilmesi son derece mantıklı bir adım oldu. ChatRTX, RTX 30 veya 40 serisi GPU'ya sahip en az 8 GB VRAM ve 16 GB RAM'li sistemlerde çalışabiliyor. ChatRTX, yerel belgelerle etkileşimde bulunabileceğiniz bir sohbet robotu sunucusu oluşturarak, kullanıcıların farklı modelleri seçip kullanabileceği bir arayüz sunuyor.

Ayrıca Nvidia, ChatRTX'e Whisper adlı yapay zekalı konuşma tanıma sistemini entegre etti. Bu sayede kullanıcılar, seslerini kullanarak verilerini arayabilir ve botla etkileşime geçebilirler. Bu yeni özelliklerle ChatRTX, kullanıcıların yapay zeka destekli sohbet robotuyla daha etkili ve kişisel bir deneyim yaşamasını sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar