İşverenler umudu kesti çalışanlar vazgeçemiyor! Şartlar tamamen değişti

İşverenler umudu kesti çalışanlar vazgeçemiyor!  Şartlar tamamen değişti
Kovid 19 salgının ardından çareyi hibrit çalışma yönteminde bulan iş verenlerin çalışanlarına yönelik beklentileri tamamen değişti. İşte iş dünyasındaki yeni yöntem!

COVID-19 salgınıyla birlikte iş dünyasında köklü değişiklikler yaşandı. Pandemi sürecinde evler ofislere dönüşürken uzaktan çalışma modeli hızla yayıldı. Ancak salgının etkileri geride kalsa da çalışanların tam zamanlı ofise dönme isteği azaldı.

Büyük teknoloji şirketlerinden Google, Apple, Microsoft gibi devlerin bile çalışanlarını ofise çağırmasına tepki gösterilmesi şirketlerin yaklaşımlarını değiştirdiğini gösterdi.

Çalışanlar Öğle Yemeğinde Nelere Dikkat Etmeli? | Multinet Up

KPMG'nin yaptığı araştırmaya göre ABD'li CEO'ların yalnızca %34'ü ofis bazlı rollerin yakın gelecekte tam zamanlı ofise dönmesini bekliyor. Bu oran 2023'te %62 idi.

Ankete katılan ABD'deki büyük şirketlerin CEO'ları arasında ofis rollerinin hibrit hale gelmesini bekleyenlerin oranı %34'ten %46'ya yükseldi. Ayrıca çalışanları memnun etmek adına yeni çalışma sistemlerinin araştırıldığı da ortaya çıktı.

Ofis Aydınlatması Nasıl Olmalıdır?

Yapılan araştırmalar bazı şirketlerin dört günlük çalışma haftasını denemeye başladıktan sonra beş günlük standarda geri dönmediğini gösteriyor. Benzer şekilde Almanya'da da işgücü kriziyle mücadele etmek için kısa çalışma haftası uygulamalarının test edildiği biliniyor.

Ancak bu değişimler beraberinde bazı zorlukları da getiriyor. CEO'ların % 80'i çalışanların becerilerini artırmaya odaklanırken yaklaşık olarak 10 CEO'dan 7'si personel açığını kapatmak için üretken yapay zekâyı kullanmaya çalıştıklarını belirtiyor.

Ofiste Beslenme Nasıl Olmalı? - Mahmure

Yapay zekâ kullanımı iş yerlerinde bazı gerilimlere neden olurken CEO'ların büyük çoğunluğu yapay zekânın organizasyonlarında daha geniş kullanımını bekliyor.

Sonuç olarak büyük şirketlerdeki yöneticilerin ofise dönüş beklentilerinin azaldığı ve uzaktan çalışma modelinin kalıcı hale geldiği görülüyor. Bu değişimin yanı sıra yapay zekâ gibi teknolojilerin iş süreçlerinde daha fazla kullanılmasının da gündemde olduğu gözlemleniyor.

Ofis Tasarımında Renk Kullanımı Çalışma Performansını Nasıl Etkiler?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar