İsveç'te inşaat halindeki su parkı patlayarak havaya uçtu: Film sahnesi değil gerçek!

İsveç'te inşaat halindeki su parkı patlayarak havaya uçtu: Film sahnesi değil gerçek!
İsveç’in Gothenburg kentinde yapımı devam eden bir su parkında yangın çıktı. Dumanlar gökyüzünü kaplarken, olayda yaralanma yaşanmadı.

İsveç’in Gothenburg şehrinde bir lunaparka inşa edilen su parkında henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın esnasında parkta ziyaretçi bulunmadığı ve yaralanma yaşanmadığı ifade edildi. Binanın dışındaki su kaydırağında başlayan yangın, kısa süre tüm binayı sardı. Yangın esnasında art arda patlamalar olurken, gökyüzüne yükselen siyah duman bulutu kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

aw140398-03.jpg

“İNŞAATTA ÇOK FAZLA PLASTİK MALZEME VAR. BU SEBEPLE DUMANI SOLUMAK SAĞLIKLI DEĞİL”

Alevlerin hızla yayılması sebebiyle parkın çevresindeki otel ve ofisler tahliye edildi. Kurtarma hizmetleri sözcüsü Klas Lüppert, “İnşaatta çok fazla plastik malzeme var. Bu sebeple dumanı solumak sağlıklı değil” dedi. Bölgede halk sağlığı uyarısı yayınlanırken halka, kapalı alanlara girip tüm pencere ve kapıları kapatmaları için çağrısı yapıldı.

aw140398-04.jpg

ŞEHRİN EN TURİSTİK YERİ

Gothenburg'un en popüler turistik yerlerinden biri olan Liseberg lunaparkında yer alan ve bin 750 kişilik kapasitesi yer alan Oceana su parkının bahar mevsiminde açılması planlanıyordu.

Şehir merkezinde 1923 yılında açılan Liseberg lunaparkı, her yıl yaklaşık 3 milyon ziyaretçisi ağırlıyor.

aw140398-05.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar