Alev püskürten Thermonator ABD'de görücüye çıktı

Alev püskürten Thermonator ABD'de görücüye çıktı
ABD'de piyasaya sürülen ve alev püskürtme özelliği olan Thermonator, , 9 bin 420 dolarlık fiyatıyla tüketicilere sunuldu.

Ohio merkezli bir şirketin son ürünü olan Thermonator adlı alev püskürten robot köpek, dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Throwflame adlı şirketin imzasını taşıyan bu yenilikçi cihaz, Salı günü itibarıyla satışa sunuldu. 17 kilogram ağırlığındaki bu dört ayaklı makine, ABD genelinde (Maryland hariç) 9,420 dolarlık bir fiyat etiketiyle tüketicilere sunuldu.

Bir tanıtım videosunda, robot köpeğin ormanda ilerleyerek atlayışlar yaptığı ve ardından sırtındaki alev püskürtücüden fışkıran 30 metrelik ateş jetiyle çevresini ateşe verdiği görülüyor. Şirket yetkilileri, bu robotun yeni nesil bir silah olmadığını, aksine orman yangınlarıyla mücadelede, tarımsal işlerde, eğlence amaçlı etkinliklerde ve buzun çözülmesi gibi çeşitli alanlarda kullanılabileceğini belirtiyorlar.

13-ny0wukt.jpg

Cleveland merkezli Throwflame şirketi, ABD'deki en eski alev makinesi üreticisi olduğunu iddia ediyor. 2015 yılında, 15 metreye kadar alev püskürtme kapasitesine sahip ilk tam boyutlu alev makinesini piyasaya sürerek dikkat çekmişti. Ancak, bu tür cihazlarla ilgili yasal düzenlemeler konusunda ciddi tartışmalar yaşanmıştı. Thermonator gibi yeni bir ürünün piyasaya sürülmesi de benzer tartışmalara yol açtı.

Alev silahlarının ABD'de federal olarak düzenlenmemesi, herhangi bir geçmiş kontrolü veya bekleme süresi olmaksızın bu tür cihazların herkes tarafından satın alınabileceği anlamına geliyor. Robot köpek, çevresinde otonom olarak hareket edebilmesini sağlayan çeşitli kamera ve sensörlere sahip.

thermoflame-thermonator-1-thumb-960xauto-162063.jpg

Sosyal medya kullanıcıları, bu robotun Black Mirror dizisinin 'Metalhead' adlı bölümündeki makinelerle benzerlik gösterdiğini belirttiler. Bahsi geçen bölüm, bu tür makinelerin insanlara karşı tehdit oluşturabileceği senaryosunu işliyor.

Ancak, Maryland dışındaki eyaletlerde satışa sunulan Thermonator'a dair bir detay dikkat çekiyor. Maryland, alev silahlarını yasaklayan tek eyalet konumunda bulunuyor. Bu eyalette alev püskürten robotların bulundurulması veya kullanılması 250 bin dolar para cezası ve 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor.

thermonator-m.jpg

Kongre'nin 2015 yılında alev silahlarına makineli tüfeklerle aynı muameleyi yapacak bir yasa tasarısı sunduğu ancak bu tasarının daha sonra reddedildiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar