Kurban kesim ücretleri belli oldu! Zamlı yeni fiyatlar bakın ne kadar

Kurban kesim ücretleri belli oldu! Zamlı yeni fiyatlar bakın ne kadar
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yurt içinde ve yurt dışında kurban kesim bedelleri de belli oldu. İşte yeni zamlı fiyatlar…

Ramazan Bayramı’nda 10 gün süren tatilin ardından gözler bir sonraki Kurban Bayramı’na çevrildi. Kurban Bayramı’nın ne zaman başlayacağı araştırılırken merakla beklenen kurban kesim bedellerine ilişkin resmi açıklama da sonunda geldi.

Picture background

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 16 Haziran’da başlayacak olan bayram için bu yılki kurban kesim bedellerini duyurdu.
Picture background

YURT İÇİNDE 11.750 YURT DIŞINDA 4.750 TL

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklamasında yenilenen ücretleri şöyle açıkladı:

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2024 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11.750 TL, yurt dışında ise 4.750 TL olarak belirledik. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız ülkemizin her bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ve birçok ülkedeki mazlum, mağdur ve muhtaçlara milletimizin iyilik elini uzatmaya devam etmektedir, inşallah bundan sonra da devam edecektir.

Picture background

ali-erbas.jpg

GEÇEN YIL NE KADARDI?

Türkiye Diyanet Vakfı geçen yıl kurban kesim bedelini yurt içinde 7 bin 950 lira yurt dışında ise 3 bin 750 lira olarak belirlenmişti.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

16 Haziran Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı toplamda 4 gün sürerek 19 Haziran tarihlerinde son bulacak.

Picture background

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Yüksek enflasyon ve üst üste gelen zamların ardından kurbanlık fiyatları da bu yıl zamlardan nasibini aldı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı. Ankara’da Tulumtaş Köyü’nde büyükbaş hayvan üreticisi Ertuğrul Koç fiyatlarda yüzde 100 artış yaşandığını belirterek yeni fiyatları şöyle duyurmuştu:

750 kilo bir tosunu 210 bin liraya satıyoruz. Geçen yıl bu hayvanın fiyatı 95-100 bin lira arasındaydı. Geçen yıl yemin çuvalı 250 liraydı, şimdi ise 600 lira. Bakıcı aylığı geçen yıl 15 bin liraydı, şimdi 30 bin lira. İlaç geçen yıl 150 liraydı, bu yıl 350 lira.

2024 yılı için Ankara'da büyükbaş hayvan fiyatları ortalama 110.000 TL'den satışa çıkartıldı. 2024 yılında en düşük kurbanlık dana hisse fiyatı 20 - 25 kilogram arası 15.750 TL'den başlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar