İstanbul'da sosyal medya cinayeti: Fazla beğeni almak için biri öldü diğeri katil oldu

İstanbul'da sosyal medya cinayeti: Fazla beğeni almak için biri öldü diğeri katil oldu
İstanbul'un tarihi semtlerinden Fatih'te, yabancı uyruklu bir öğrenci, sosyal medyaya yüklemek için silahla video çekmek isterken canından oldu.

İstanbul'un Fatih ilçesindeki bir olay, Özbekistanlı S.G. adlı genç bir öğrencinin trajik bir şekilde hayatını kaybetmesine neden oldu. S.G., sosyal medya hesabında paylaşmak üzere bir video çekmek amacıyla tabanca ile oynarken, ev arkadaşı U.R.'nin eline geçen tabanca kazara ateş aldı. Bu olay sonucunda S.G. başından vurularak yaşamını yitirdi.

Olay, 9 Nisan Salı günü akşam saatlerinde Nişanca Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın 3. katında gerçekleşti. S.G., evde bulunan bir tabanca ile video çekmeye çalışırken, silahın şarjörünü çıkararak masaya koydu. Ancak masadaki tabancayı alan U.R., tabancanın tetiğine basınca kazara S.G.'yi başından vurdu. Olayın ardından polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Ancak sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen S.G.'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

.webp

Polis, olayın ardından U.R.'u gözaltına aldı ve evde detaylı incelemelerde bulundu. Cenaze incelemeleri sonrasında S.G.'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. U.R. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"TETİĞE YANLIŞLIKLA BASTIM"

U.R., emniyetteki ifadesinde yaşanan olayı şu şekilde anlattı: "S.G. ile aynı odada kaldığımız bir günde iftar yaptık. İftar sonrasında S.G., odamızdaki kombinin dolabının alt kısmında bulunan bir silahı aldı ve yanıma getirdi. Bana bu silahı Instagram hikayesine eklemek istediğini söyledi. Merakımdan dolayı tabancayı almak istedim. Ancak elimde olduğunu düşündüğüm tabancanın tetiğine yanlışlıkla bastım. Bu sırada S.G.'un tabanca ile başından vurulduğunu fark ettim. Olayın kazara olduğunu belirtmek isterim. S.G. ile aramızda herhangi bir husumet veya anlaşmazlık yoktu." ifadelerini kullandı.

"YABANCILARDA SİLAH NE İŞ, ANLAMADIM"

Mahalle sakini Erdoğan Aslan, "Akşam üstü bir silah sesi duydum. Sonra polisler geldi ve evin içine girdi. İki Özbek şakalaşırken Tiktok videosu çekerken biri diğerinin kafasına sıktı. Diğer arkadaşı da polis gelip onu götürdü. Bu yabancılarda silah ne iş yapıyor, anlayamadım" şeklinde konuştu.

"SİLAH SESİ DUYDUK, ARDINDAN ÇIĞLIK SESLERİ..."

U.R. ve S.G.'un kapı komşuları Ramazan Aycan, yaşanan olay hakkında şunları söyledi: "Özbeklerdi. Aniden bir olay patlak verdi, biz de çok fazla bilgi sahibi değiliz. Akşam saatlerinde birden silah sesi duyduk. Ardından içeriden çığlık sesleri yükseldi. Yaklaşık 20 dakika sonra polis ekipleri geldi. Onlar çok iyi anlaşıyorlardı, aralarında hiçbir sorun yoktu. Zaten yıllardır burada yaşıyorlardı ve herhangi bir sorun yaşanmamıştı. İki erkek ve iki bayan olduğunu biliyorduk."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar