Yoksulluk gizlenemez oldu orta sınıf kayıp!

Yoksulluk gizlenemez oldu orta sınıf kayıp!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

13-04-24-01gun-page-0001-001.jpg

‘REEL ÜCRETLER ARTMADIĞI İÇİN ORTA SINIF KAYBOLUYOR’

Prof. Dr. Yılmaz, orta sınıfın zorlu bir dönemden geçtiğini ve kredi kartı kullanımının artmasının reel ücretlerin artmamasından kaynaklandığını vurguladı. Özellikle asgari ücret artışlarının yoksulluğu gizlemediğini, orta sınıfın giderek zayıfladığını belirtti. Bu durumun ardında enflasyonun neden olduğu artan fiyatlar ve reel gelirlerin düşük seviyede kalması yatıyor.

Kredi kartı kullanımının artmasının sebepleri arasında enflasyonist sürecin etkisi olduğunu ve temel ihtiyaçların kredi kartlarıyla karşılanmasının kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti. Özellikle eğitim, gıda ve akaryakıt gibi temel harcamalardaki fiyat artışlarının bu durumu tetiklediğini belirtti.

Sıkı para politikasından gevşek para politikasına geçilmesiyle birlikte kredi kartı borçlarını kapatmanın ve ihtiyaç kredilerine ulaşmanın zorlaştığını dile getirdi. Bu durumun hane halkını ve işletmeleri borçlu duruma düşürdüğünü vurguladı.

Yoksulluğun, asgari ücret artışlarının yetersiz kalması ve reel gelirlerin düşmesi nedeniyle gizlenemediğini ifade etti. Bu süreçte kredi kartı kullanımının artmasının orta sınıfın kaybolma sürecini hızlandırdığını belirtti.

Prof. Dr. Yılmaz, kredi kartı sınırlamaları yerine gelir adaletini sağlamaya yönelik politikaların önemli olduğunu vurguladı. Özellikle eğitim, sağlık ve gıda gibi temel ihtiyaçların taksitlendirilmesinin orta sınıfın desteklenmesine yardımcı olabileceğini belirtti. Bu politikaların, gelir dağılımında adaletin sağlanmasına katkı sağlayabileceğini ve orta sınıfın güçlenmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar