İslam Memiş çok net uyardı: Tuzak bu sakın düşmeyin! Altın ve dolar sahipleri dikkat

İslam Memiş çok net uyardı: Tuzak bu sakın düşmeyin! Altın ve dolar sahipleri dikkat
Döviz borsasında yaşanan hareketlilik devam ederken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kritik uyarılarda bulundu.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

İslam Memiş, altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili uyarılar yaptı. Memiş, " Bugüne kadar böyle bir durum görmemiştim. Makas aralığı çok şaşırtıcı" dedi. Memiş, "Gram altın, Ramazan Bayramı arefesinde Kapalıçarşı’da bin 371 liraya yükselerek rekor tazeledi. Yıla bin 114 lira seviyesinden başlayan gram altın, böylece 4,5 ayda gramında 257 lira artmış oldu. Ancak bu yükselişler spekülasyon nedenli ve sağlıksız, tuzak fiyatlamalar" ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş, "Yatırımcı iki tür alım yapıyor; ya banka üzerinden ya da Kapalıçarşı’dan fiziki yani gerçek rakam banka ve serbest piyasalardaki rakamlar üzerinden. Ancak bankalarda ve Kapalıçarşı’da alım-satım makas aralığının oldukça açık olduğunu gördük. Özellikle Kapalıçarşı’da alım-satım makas aralığı çok şaşırtıcıydı. Bugüne kadar böyle bir durum görmemiştim. Sanırım bayram haftası ve seçim sürecinin aynı zamana denk gelmesinden kaynaklanıyor" dedi.

Öte yandan sosyla medya hesabından paylaşımda bulunan İslam Memiş, "Yine son iki yıldır arazi konusunda da çok uyarılarım olmuştu. Yol arkadaşlarım ciddi yatırımlar yaparak çok kazançlı çıktı. Mt 600 liraya aldıkları yer şuan 2 bin lira. Ancak biz TL bazlı artışlara tav olmuyoruz. Biz, imar alanlarına odaklanmıştık. Şimdi yeni şehirlerin kurulacağı modern ilçeleri göreceksiniz" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar