HSK Harekete geçti! Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 hakim ve savcı hakkında inceleme

HSK Harekete geçti! Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 hakim ve savcı hakkında inceleme
Danıştay'ın, FETÖ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla ihraç edilen hakim ve savcıların bir bölümüne göreve iade kararı vermesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 387 isim hakkında yeniden inceleme başlattı.

Danıştay'ın 'FETÖ ile irtibatlı' oldukları iddiasıyla meslekten ihraç edilen 450 hakim ve savcı hakkında göreve iade kararı vermesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tepki göstermesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti.

HSK, Danıştay tarafından göreve iade kararı verilen 387 isim hakkında yeni inceleme başlattı. Danıştay, 'FETÖ' irtibatı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılardan 5 bin 112'sinin dava açtığını, 3 bin 799 davada ret, 435 davada ise işlemin iptaline karar verildiğini, bunlara ilişkin temyiz başvurularının da 3 bin 448'inin karara bağlandığını duyurdu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Danıştay'ın göreve iade kararıyla ilgili Mısır ziyaretinin dönüşünde açıklamalarda bulunan Erdoğan, Danıştay'ın bu kararının yanı sıra Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) aldığı kararları da 'hazmedemediğini' kaydetmişti.

Bu kararlara 'sessiz kalamayacaklarını' belirten Erdoğan, şunları söylemişti: "Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor."

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da ''Mesleklerine geri dönen 387 hakim ve savcıyla alakalı HSK olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek.'' açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar