Naci Görür, bu kez o il için uyarıda bulundu! Depreme hazırlıklı olmalı

Naci Görür, bu kez o il için uyarıda bulundu!  Depreme hazırlıklı olmalı
GAÜN Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen Deprem Bölgesi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'in deprem riskiyle ilgili uyarılarda bulundu. Gaziantep'in konumunu ve potansiyel risklerini değerlendiren Görür, bölgede önemli bir deprem potansiyeli olduğunu belirtti.

DOĞU ANADOLU SINIR FAYI KIRILDI

Prof. Dr. Görür, "Gaziantep’in deprem hattı asıl batısında Doğu Anadolu sınır fayı, o kırıldı. Ondan artık uzun bir süre tehdit gelmeyecek. Fakat Gaziantep’e daha yakın olan Ölüdeniz Fayı’nın kolları var, onlar stresle yüklendi" dedi. Ayrıca, ne zaman bir deprem olabileceğinin net olarak bilinmediğine dikkat çekti ve "Onların deprem oluşturma periyotları kimi araştırmalara göre 500 sene deniliyor. Ama üzerinde depremin en son ne zaman olduğunu bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

aa-20230213-30297278-30297268-asrin-ffob.webp

"GAZİANTEP DEPREME HAZIRLIKLI OLMALI"

Görür, Gaziantep'in depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, "Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım. Bu da şu demek; Gaziantep’i mikro karelere bölmek. Kayaların direncini inceleyeceksiniz, ayrıca jeolojisini yapacaksınız. Bunları incelemeden, ne olduğunu anlamadan Gaziantep’i depreme dirençli yapamazsınız. Gaziantep’e kayma dalga hızının dağılımını bulacaksınız. Deprem sırasında Gaziantep’in neresi daha hızlı sallanıyor neresi daha az sallanıyor, bunu bilmeniz lazım" ifadelerini kullandı.

aa-20230213-30293987-30293984-kahra-y6ic.webp

Ayrıca, deprem dirençli kentlerin oluşturulmasının önemine değinen Görür, "Deprem dirençli kentlerin oluşturulması deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan insanların ve gelecek nesillerin güvenliği için önem taşıyor. Ancak, uygun önlemler alındığında ve deprem dirençli yapılar inşa edildiğinde riskler en aza indirilebilir. Kent planlamasından altyapıya, bina inşaatından acil müdahale planlarına kadar birçok alanda deprem dirençli önlemler almalıyız" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar