Hediye çaydanlık pahalıya patladı! Tapulu evi elinden gitti

Hediye çaydanlık pahalıya patladı!  Tapulu evi elinden gitti
Ümraniye'de yaşayan 77 yaşındaki Mehmet Kaya internet üzerinden evini satışa çıkardı. Evini almak isteyen bir kişi hediye olarak kargo ile çaydanlık gönderdi. Hediyeyi kabul eden Kaya 48 yıllık evini kaybetti.

Mehmet Kaya 50 yıldır içinde oturduğu evini 2013 yılında internet üzerinden satışa koydu. Evi almak isteyen kişi Kaya’ya kargoyla hediye olarak çaydanlık gönderdi. Attığı imzayla Kaya evinden oldu.

riao4yc1m0uf67hf5v7mgg.webp

KARGOCU KILIĞINDA SENETE İMZA ATTIRDI

Sahte kargocudan çaydanlığı alan Mehmet Kaya, verilen kağıda imza atarak evinden olduğunu anlayınca durumu polis ekiplerine bildirdi. Kaya’nın kapısına gelen kargocunun sahte olduğu ve imzaladığı kağıdın da senet olduğu öğrenildi.

qqmwbaghhuai10l0msv3ia.webp

10 YILDIR MÜCADELE VERİYOR

İcralık olan Mehmet Kaya yaklaşık 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Davayı kazanan Kaya 50 yıllık evinin tapusunu halen alamadı.

312122.webp

Nasıl dolandırıldığını anlatan Mehmet Kaya, "2013 yılında evimi internet üzerinden satışa çıkardım. Benimle iletişime geçen kişiyle 480 bin Lira'ya anlaştık. Beni çok sevdiğini söyleyen kişi hediye olarak eşime çaydanlık gönderdi. Sahte kargocu olduğunu anlamadığımız kişiden gelen çaydanlığı teslim almak için kağıda imza attık meğerse biz 189 bin liralık senete imza atmışız" ifadelerini kullandı.

yraygc7sn0acydx33qn9aa.webp

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKAT

Yaşanan olaylar, dolandırıcılığın her an ve her yerde karşınıza çıkabileceğini gösteriyor. Dolandırıcıların taktikleri her geçen gün daha karmaşık hale geliyor ve masum insanları kolayca kandırabiliyorlar. Bu nedenle, herkesin dolandırıcılara karşı dikkatli olması ve önlem alması son derece önemli.

İnternet üzerinden alışveriş yaparken veya satış yaparken dikkatli olunmalı ve güvenilir kaynaklardan işlem yapılmalı. Gelen hediyelerin arkasında ne tür bir amaç olduğunu iyi değerlendirmek gerekli. Sözde hediye ya da avantajların ardında dolandırıcılık olabileceği unutulmamalı.

Hiçbir yetkili, kişisel bilgilerinizi veya finansal bilgilerinizi telefon veya internet üzerinden istemez.

En önemlisi, şüpheli durumlar karşısında sessiz kalmamalı ve hemen ilgili mercilere başvurulmalı. Dolandırıcılık mağduru olanlar, bu tür olayları polis veya ilgili kurumlara bildirmeli. Böylece, hem kendileri hem de başkaları dolandırıcılık tehlikesinden korunmuş olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar