İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni alanında 13 Şubat'ta yaşanan toprak kaymasında, çöken madende toprak altında kalan işçilerden 2’sinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen maden kazasında, toprak kayması sonucu altında kalan işçilerden Ramazan Çimen ve Kenan Öz’ün cansız bedenlerine ulaşıldı. Haberi Bakan Bayraktar sosyal medya hesabından duyurdu.

kapak-072030.jpg

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelan sonrası iki işçi kardeşimize daha ulaştık" dedi. Bakan Bayraktar, olayın ardından başlatılan arama çalışmalarının devam ettiğini ve iki işçiye daha ulaşıldığını belirtti.

073858218-aw19639201-001.jpg

Kazanın yaşandığı günden bu yana kesintisiz bir şekilde devam eden arama çalışmalarında, diğer 5 madenciye ulaşmak için ekiplerin 7 gün 24 saat çalıştığını aktaran Bayraktar, "İşçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

bauyraktar.jpg

Ölen işçilerin cansız bedenleri morga kaldırıldıktan sonra, ailelerine teslim edilmek üzere bekletilecek. Kazayla ilgili olarak soruşturma devam ederken, kurtarma ekipleri diğer işçilerin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Anagold Madencilik'in 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde 13 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarında toprak kayması meydana gelmişti.
Hacmi 10 milyon metreküp olarak hesaplanan bir kütlenin kaydığı belirtilmişti. Maden ocağındaki 9 işçi bu kütlenin altında kalmıştı.

Olayın ardından soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G’nin de aralarında bulunduğu 9 zanlı tutuklanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar