Garanti'den EYT sonrası bonuslu emekli promosyonu! işte yarın emekliye verecekleri rakam

Garanti'den EYT sonrası bonuslu emekli promosyonu! işte yarın emekliye verecekleri rakam
Milyonlarca emekli adayın dört gözle beklediği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin kanun teklifi yarın Meclis'e sunulacak. EYT'liler emekli olacağı anı beklerken, bankalar arasındaki promosyon yarışı kızışmaya başladı.

EYT düzenlemenin yasalaşmasının ardından emekliler ilk aylığını mart ayında alacak. Öte yandan bankalar ise EYT''lileri hazır bekliyor. EYT’linin yeni emekli olacak olması bankaları yarışa soktu. Bankalardan teker teker teklif gelirken bir teklif daha Garanti’den geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) sorunun bir nebze çözülmüş olması bankaları yarışta soktu. Yapılan çalışmayla 2.5 milyon üzerinde vatandaşımız emekliye ayrılacak. Bunun üzerine bankalar yeni emeklileri kapmak için promosyonlarında güncellemere gitti. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz aylarda 31 Ekim olarak verilen tarihlerde İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası gibi kuruluşlar kıyasıya rekabet içerisine girmişti. Üç yıl bankada kalma sözüyle verilen promosyonlar zor geçinen emekliye biraz ilaç olmuştu. Ardından çeşitli bankaların da devreye girmesiyle promosyon kapsamı genişlemiş ücret ve süreler artmıştı. Promosyon kampanyaları bitmesinin aksine artarak devam etmekte. 27 bin liraya kadar çalışanlara verilen promosyonlarda bankaların yeni savaşı EYT! Garanti BBVA promosyon kampanyasını güncelledi ve süreyi uzattı. 20 bin TL verileceği konuşulan Garanti Bankası promosyonu resmi merciilerce onaylanmadı ancak promosyon süre ve fiyatinı güncellediler

GARANTİ BBVA PROMOSYONU NE KADAR?
Emekli ve memur maaşlarına yüzde 25 zam yapılmıştı, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Partisinin grup toplantısında bu zammı revize ederek yüzde 30 olduğunu açıkladı. Bir diğer haber de emekli maaşının en az 5500 TL olduğuydu. 2023 yılında yeni bir zam gerçekleşmezse en düşük emekli maaşı 5500 TL olacak.
İlk promosyon kampanyalarından biri GARANTİ BBVA’dan geldi. Banka yaptığı açıklamada toplamda 7500 TL’ye varan promosyon ödemesi yapacağını bildirdi. Garanti BBVA’dan yapılan duyuruda 3 yıl bankada kalma sözüne binaen;

-Emekli maaşı 3.500 TL’ olan emeklilere 3.600 TL
-Emekli maaşı 3.500-7.500 TL arasında olan emeklilere 4.200 TL
-Emekli Maaşı 7.500 – 10.000 TL arasında olan emeklilere 5.400 TL
-Emekli Maaşı 10.000 TL ve üstünde olan emeklilere 6.000 TL
- Buna ek 1500 TL Bonus verilecektir denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar