Belçika kanalı VRT, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti

Belçika kanalı VRT, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision Şarkı Yarışması yayınını bölerek İsrail'in insan hakları ve basın özgürlüğüne yönelik ihlallerini kınadı.

Belçika'nın Flamanca yayın yapan VRT televizyonu, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finalinde İsrail'e yönelik insan hakları ihlallerini protesto etmek amacıyla yayınını bölerek mesaj yayınladı.

Kanalın yayınladığı mesajda, "Bu, bir sendika eylemidir. İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail, basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz. Şimdi ateşkes." ifadeleri kullanıldı.

Belçika'da birkaç bakan daha önce İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürdükçe Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaması gerektiğini dile getirmişti.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek sanatçılar, Gazze'de acil ve sürdürülebilir bir ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Avrupa'nın farklı ülkelerinden birçok kesim, 11 Mayıs'ta İsveç'in Malmö kentinde yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in menedilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar