Evdeki hesap çarşıya uymadı: Erdoğan ve Bahçeli rakip olduğu 4 ili kaptırdı

Evdeki hesap çarşıya uymadı: Erdoğan ve Bahçeli rakip olduğu 4 ili kaptırdı
Yerel seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında giren AKP ve MHP ortak aday çıkarmadığı 22 kentten 4’ünün CHP ve YRP’ye kaptırdı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçları, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP ve MHP cephesinde şaşkınlık yarattı. Seçimlerde Türkiye genelindeki siyasi dengelerde önemli bir değişim yaşandığını ortaya koydu. AKP, 22 yıl sonra Türkiye genelinde ikinci parti konumuna gerileyerek büyük bir sarsıntı yaşarken, MHP ise beklenmedik bir oy kaybıyla karşı karşıya kaldı.

AKP 24 MHP 8 İL KAZANDI

AKP'nin oy oranı, 14 Mayıs'ta yüzde 10.30'dan yüzde 4.99'a gerilerken, CHP ittifaksız şekilde girdiği seçimlerden zaferle ayrıldı. Bu durum, AKP'nin kazandığı belediye sayısının 39’dan 24’e gerilemesine, CHP'nin ise büyükşehir ve il belediye başkanlığı sayısının 21'den 35'e yükselmesine neden oldu. Cumhur İttifakı'nın diğer partisi MHP'nin belediye sayısı da 11’den 8’e düşerken, AKP'nin büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinden toplamda 549 belediye başkanlığı kazandığı görüldü.

MHP ise büyükşehir belediye başkanlığı kazanamazken, 8 il, 122 ilçe ve 98 belde belediye başkanlığı elde etti. Toplamda 228 belediye başkanlığıyla seçimleri tamamladı.

30 ŞEHİRDE ORTAK ADAY

Seçimlerde, Cumhur İttifakı'nın hesap hatası yaşadığı da ortaya çıktı. 30 büyük şehrin tamamında ittifak yapan AKP ve MHP, geriye kalan 51 kentin 29'unda seçime birlikte girdi. Ancak, ayrı ayrı girdikleri 22 kentin dördünde hesap hatası yaparak CHP ve Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) fırsat tanıdılar

4 İLİ CHP VE YRP KAPTI

Yozgat, Kilis, Kütahya ve Amasya gibi illerdeki rekabet, CHP ve YRP'nin lehine sonuçlanırken, Cumhur İttifakı'nın beklenenden farklı bir tablo ile karşılaştığı görüldü.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar