Erdoğan radikal kararlar almaya hazırlanıyor: Bayramdan sonra AKP’de yer yerinden oynayacak

Erdoğan radikal kararlar almaya hazırlanıyor: Bayramdan sonra AKP’de yer yerinden oynayacak
AKP kaynaklarından alınan bilgilere göre, yerel seçimlerde büyük hezimete uğrayan Erdoğan’ın kabine ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) değişikliğiyle yetinmeyeceği iddia edildi.

31 Mart seçimlerinde AKP'nin yaşadığı yenilginin ardından, parti içinde radikal değişim sinyalleri yükseliyor.

PolitikYol’dan Altan Sancar’ın edindiği kulis bilgilerine göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, seçim sonuçlarını değerlendirdiği Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, kendi kadrolarını eleştirdiği ve ekonomik krize işaret ettiği özeleştirileri dile getirdiği iddia edildi.

AKP'nin tarihinde ilk kez ikinci parti konumuna düşmesiyle birlikte, Erdoğan'ın değişime işaret ettiği ve kabinede, MYK'da ve parti yönetiminde değişiklikler olabileceği sinyalleri geliyor. Kulis bilgilerine göre, Erdoğan'ın sadece kabinede ve MYK'da değil, parti yöneticileriyle de radikal değişiklikler yapmayı planladığı aktarılıyor.

BAYRAMDA NETLEŞECEK

AKP içinden gelen bazı kaynaklar, Erdoğan'ın sadece kabinede ve parti yönetiminde yapılacak değişikliklerle yetinmeyebileceğini ve muhalefetin beklemediği kadar radikal bir değişimi hedeflediğini dile getiriyor. Bu değişikliklerin bayram sürecinde netleşmesi ve sonrasında parti yönetimine ve kabineye iletilmesi bekleniyor.

Öte yandan bu radikal değişikliklerin AKP Genel Başkanlığı pozisyonunu da kapsayıp kapsamadığı konusunda net bir açıklama yapılmazken, parti içinden gelen bazı spekülasyonlar ise Türkiye'nin anayasa değişikliği sürecine gireceğini ve bu durumun siyaseti etkileyeceğini düşünüyorlar.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar