Duruşma çıkışı ortalık fena karıştı! Dilan Polat'ın yakınları sosyal medya fenomenine saldırdı

Duruşma çıkışı ortalık fena karıştı!  Dilan Polat'ın yakınları sosyal medya fenomenine saldırdı
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davasında Polat çifti bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, savunmaların ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma sonrası Dilan Polat'ın yakınları Banu Parlak'a saldırdı.

İstanbul Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı’nda bulunan Parlak'a ait güzellik merkezi, 1 Ekim 2023 günü saat 02.00 ve 04.30 sıralarında motosikletli şüphelilerce kurşunlanmıştı.

gig.jpg

Dilan ve Engin Polat da dahil olmak üzere 11 kişi, bu olayla ilgili bugün hakim karşısına çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç'in duruşmadan aktardığı bilgilere göre, mahkeme savunmaların ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma çıkışı yaşananlar, davanın seyrini değiştirecek nitelikteydi. Erdinç, "Dilan Polat’ın yakınlarından birinin, duruşma sonrası Banu Parlak’a yönelik saldırı girişiminde bulunduğunu" ifade etti.

640xauto-004.webp

Emrullah Erdinç daha fazla detay vermedi. Bu arada, Şükran Polat ise sosyal medya hesabından, saldırı olmadığını ve yüzüne tükürüldüğünü belirtti. Duruşma salonunda Dilan Polat'ın kızının adını söyleyerek ağlaması da büyük yankı uyandırdı.

NE OLMUŞTU

Geçen yılın 1 Ekim'inde Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya ilişkin 11 sanıklı dava, bugün Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, dosya Barış Boyun’un örgüt davasıyla birleştirildi.

istanbul-banu-parlakin-guzellik-merkez-44729-3-001.jpg

Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl aynı gün içinde iki kez silahlı saldırı düzenlenmişti. Soruşturma sonrasında hazırlanan iddianamede Dilan, Engin ve Sezgin Polat hakkında 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit' ve 'Mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Diğer sanıkların da çeşitli suçlardan cezalandırılmaları istenmişti.

Banu Parlak, avukatlarıyla birlikte dava için Küçükçekmece Adliyesi'ne gelerek duruşmaya katıldı.

662a0305d820a641-w1200xh786.jpg

Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat, cezaevinden getirilerek katıldı. Diğer sanıklar ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Dilan ve Engin Polat’ın kızı Nilda Polat ile Engin Polat’ın kız kardeşi Kübra Uzun da duruşmayı izleyici olarak katıldı.

Kimlik tespitinde Engin Polat, mesleğinin sorulması üzerine 'Serbest meslek' şeklinde cevap verdi. Mahkeme hakimi, serbest meslek türünü sorduğunda Polat, 'Kozmetik şirketlerim var' yanıtını verdi. Aylık gelirinin sorulması üzerine ise Engin Polat, aylık gelirinin 200 bin lira olduğunu ifade etti.

Dilan Polat’ta aylık gelirine aynı rakamı verdi. Engin Polat’ı görünce gözyaşlarını tutamadı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar