Girişimcilik maratonu 2024 başladı

Girişimcilik maratonu 2024 başladı
Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Girişimcilik Maratonu 2024, heyecan dolu bir açılış programıyla Düzce Teknopark'ta başladı.

Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, 2016'dan bu yana düzenledikleri iş fikri yarışmalarıyla girişimcilere önemli fırsatlar sunduklarını ifade ederek, Girişimcilik Maratonu'nun artık bir marka haline geldiğini vurguladı. Maratonun, genç girişimcilerin fikirlerini, 48 saatlik yoğun bir çalışma temposu ve mentor desteğiyle geliştirerek ticarileşme sürecine ilk adımlarını atmalarını sağladığını belirtti. Prof. Dr. Kara, gençleri ve fikirlerini önemsediklerini ve hayata geçirmeleri için ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını ekledi.

aw196560-02.jpg

Girişimcilik Maratonu 2024'te, 80 farklı üniversiteden toplamda 438 başvuru yapıldığını açıklayan Prof. Dr. Kara, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen paydaş kurumlar ve sponsorlara teşekkür etti.

Ardından Öğretim Görevlisi Dr. Betül İşbilir Kula tarafından bilgilendirme oturumu gerçekleştirildi ve fikir sunumlarına geçildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 15 takım belirlendi.

aw196560-03.jpg

Girişimcilik Maratonu 2024'te, fikirden şirkete uzanan bir serüven yaşanacak. 48 saat boyunca sürecek maratona katılan takımlar, yenilikçi iş fikirleriyle teknoloji geliştirmeyi amaçlayacaklar. Uzman eğitmenlerden alacakları eğitimler ve mentorlerin desteğiyle fikirlerini iş modeline dönüştürecek olan öğrenciler, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenecek kapanış töreninde sunumlarını yaparak ödülleri kazanma şansı elde edecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar