Dünyanın ilk gerçek ışın kılıcını yaptı: Metali kesebiliyor!

Dünyanın ilk gerçek ışın kılıcını yaptı: Metali kesebiliyor!
Bir mühendis tarafından dünyanın ilk gerçek ışın kılıcı yapıldı. Işın kılıcı metal gibi sert bir malzemeyi bile kesebiliyor.

Bir YouTuber ve ekibi, "dünyanın ilk ışın kılıcını" yaratarak bilim kurguyu gerçeğe dönüştürdü. 4 bin Fahrenheit derecede yanan ve metali kesebilen bu cihaz, ilk bakışta bir fön makinesine benziyor.

Hacksmith Industries tarafından geliştirilen ışın kılıcı halen üzerinde çalışılmakta olan bir ürün. Şirket, 2020'de geri çekilebilir, plazma tabanlı bir ışın kılıcı prototipi üretmeyi başarmıştı.

isin-kilici.jpg

IŞIN KILICI NASIL ÇALIŞIYOR?

Hacksmith Industries, ışın kılıcının her bir bileşeninin özel olarak üretildiğini açıkladı. Elektronikler, gaz transfer sistemleri, anahtarlar ve kılıcın gövdesi, "buhar punk bilimkurgu melezi" olarak tanımlanan bir tasarıma sahip.

2.jpg

Plazma tabanlı tasarımı oluşturmak için ekip önceki prototipi geliştirdi. Gazlarda "laminer akış" yaratarak son derece temiz, parlak ve uzun/kararlı bir alev oluşturmayı başardılar.

Plazmaya farklı tuzlar ekleyerek ışının rengini de değiştirebiliyorlar. Borik asit Yoda'nın ışın kılıcı gibi yeşil, sodyum klorür Rey'inki gibi sarı ve stronsiyum klorür ise kırmızı bir ışın oluşturabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar