Dilan Polat ve Engin Polat için istenen ceza belli oldu! Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasını azmettirmişti!

Dilan Polat ve Engin Polat için istenen ceza belli oldu! Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasını azmettirmişti!
Banu Parlak'ın güzellik merkezine yönelik silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, azmettiricileri olduğu iddia edilen Dilan Polat ve Engin Polat dahil 8 şüpheli hakkında istenilen ceza belli oldu.

Şüphelilerin "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit" ve "Mala zarar verme" suçlarından 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Lüks bir yaşam tarzıyla tanınan ve gelir kaynakları merak edilen Dilan Polat ve Engin Polat çifti, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin yargılandığı, fenomen Banu Parlak davada yeni bir gelişme yaşandı.

8'ER YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, 1 Ekim'de Banu Parlak'ın işyerine motosikletli şüpheliler tarafından gerçekleştirilen kurşunlama olayıyla ilgili olarak, Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile Sezgin Polat hakkında "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit" ve "Mala zarar verme" suçlarından 8'er yıla kadar hapis cezası istendi.

157593-98247.jpg

DALTONLAR ÇETESİ DİKKAT ÇEKTİ

Sabah gazetesinden Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre, iddianamede silahlı saldırının failinin, elebaşılığını Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batın Can Gökdemir'in yaptığı Daltonlar Çetesi olduğu da belirtildi.

Ayrıca şüphelilerin Banu Parlak'ı tehdit ettiği video ve sonrasında işyerine silahlı saldırı düzenlediği ortaya çıktı.

BANU PARLAK 'CAN GÜVENLİĞİNİN TEHLİKEYE GİRDİĞİNİ' SÖYLEMİŞTİ

Banu Parlak'ın da şikayet dilekçesinde, Dilan Polat ve Engin Polat'ın kendisini öldürtmek istediğine dair ifade vermişti. Dilan Polat'ın yaptığı açıklamaların kendisini endişelendirdiğini ve işyerine yapılan silahlı saldırının ardından can güvenliğinin tehlikeye girdiğini ifade etmişti.

sosyal-medya-fenomeni-banu-parlak-a-dolandiricilik-gozaltisi-295165.webp

Tehdit videosunun yayınlanmasının hemen ardından, Sezgin, Engin ve Dilan Polat'ın birlikte aldığı kararla, Engin Polat'ın Gürcistan'daki bağlantılarını kullanarak, kamuya "Daltonlar Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün firari liderleri Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile Banu Parlak'ın işyerine silahlı saldırı düzenlemek için irtibat kurduğu belirlendi.

Şüpheliler, bu talimat doğrultusunda 1 Ekim gecesi iki ayrı silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda işyerinde 45 bin Türk Lirası tutarında maddi hasar meydana geldi ve işyerinin camında 5 kurşun deliği tespit edildi. Ayrıca, işyerinin önündeki yolda toplamda 9 mm çapında 5 boş kovan bulundu.

aa-20231001-32287387-32287384-basaksehirde-silahla-ates-edilen-guzellik-merkezinde-hasar-olustu-1.webp

Banu Parlak'ın şikayet dilekçesinde, Dilan Polat'ın eski bir arkadaşı olduğu ve aynı sektörde faaliyet gösteren bir firma kurmasıyla aralarında husumet başladığını belirtmişti. Bu husumet nedeniyle yaşanan hukuki süreçlerin sonuçlandığı, ancak son dönemlerde kamuoyuna yansıyan bazı itirafların ve ihbarların, Engin ve Dilan Polat'ın hukuk dışında hesaplaşma çabalarını artırdığı ifade edildi.

"HEDEF O DEĞİLDİ"

Engin Polat ve Sezgin Polat da ifadelerinde, Banu Parlak'ı hedef almadıklarını ve suçlamaları reddettiklerini belirtti. İddianamede, Barış Boyun, Beratcan ve Batın Can Gökdemir'in "Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "Mala zarar verme" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendiği, diğer beş sanığın da çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep edildiği belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar