6 Şubat depreminde 37 kişiye mezar olmuştu! Zümrüt Apartmanı faciasıyla ilgili çarpıcı gerçek gün yüzüne çıktı

6 Şubat depreminde 37 kişiye mezar olmuştu! Zümrüt Apartmanı faciasıyla ilgili çarpıcı gerçek gün yüzüne çıktı
6 Şubat depreminde yıkılan ve 37 kişinin yaşamını kaybetmesine neden olan Zümrüt Apartmanı faciasıyla ilgili çarpıcı bir gerçek gün yüzüne çıktı.

Müteahhit Bilal K.'nin, 2010 yılında binada eğim olduğu ve yıkılacağı iddialarına karşı çeşitli kuruluşlardan rapor alarak binanın sağlam olduğunu ispatlamaya çalıştığı ortaya çıktı.

Adıyaman'ın Yenisanayi Mahallesi'nde bulunan ve depremde yıkılan Zümrüt Apartmanı davasıyla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, sanıkların "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

1675957.webp

RAPORLARI BİNANIN DIŞINA ASTI

İlk duruşması 29 Şubat'ta gerçekleşen davada, tutuklu sanıklardan müteahhit Bilal K., binanın sağlam olduğunu kanıtlamak için aldığı belgeleri binanın dışına astığı bir afişle kamuoyuna duyurmuştu. Sonraki incelemeler ve dava sürecinde ortaya çıkan bilgiler, olayın farklı boyutlarını gözler önüne seriyor.

8876965.webp

“KAÇAK KAT EKLEMELERİ YAPILMIŞ”

Bilal K., duruşmada binanın kendisi tarafından arsa sahibine teslim edildiğini, bilgisi dışında kaçak kat eklemeleri yapıldığını ifade etti. Ayrıca bina altındaki kolonların daire satışı yaptığı kişi tarafından kesildiğini belirtti ve beraatını talep etti.

8876966.webp

SONRAKİ DURUŞMA 15 MAYIS'TA

Zümrüt Apartmanı davasının ikinci duruşması 15 Mayıs'ta gerçekleşecek ve süreç hakkında daha fazla bilgi ve gelişme bekleniyor. Bu olayın ardından, bina güvenliği ve yapı denetimi konularında daha sıkı önlemler alınması gerektiği konusunda kamuoyunda geniş bir tartışma başlamış durumda.

8876968.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar